Dit sportieve wereldrecord is in Leiden gevestigd

Door Carin van der Meij 13 november 2017

Op 21 mei 2016 meldt Heather Bray zich netjes aan voor de Leiden Marathon. Net als alle anderen had ze een sportieve outfit aan, maar ze had nog iets mee. Een hoelahoep. Een wat? Ja, een hoelahoep. Heather was daar niet alleen om een marathon te lopen, maar ook om een wereldrecord te verbreken.

Wereldrecord verbroken tijdens Leiden Marathon

Vijf maanden lang heeft de Canadese Heather Bray getraind om een wereldrecord te verbreken. Het wereldrecord ‘De snelste tijd om 10 km te hoelahoepen (vrouwen)’. Het record dat ze moest verbreken was 1 uur en 27 minuten. Heather besloot om haar wereldrecord te vestigen tijdens de Leiden Marathon in 2016. Een behoorlijke uitdaging, want er doen veel deelnemers mee aan deze marathon en de straten zijn vaak smal. Gelukkig werd zij door de straten begeleid door andere renners, zodat niemand haar hoelahoep kon aanraken.

Is het haar gelukt?

Je moet je dus (of eens) voorstellen: 10 km lang hardlopen en tegelijkertijd hoelahoepen. Dat moet een grappig gezicht zijn geweest. Uiteindelijk is het Heather gelukt! Haar tijd: 52 minuten en 27 seconden. Jeetje, wij doen het haar niet na.

Wil jij dit ook uitproberen? Wij hebben 7 mooie hardlooproutes door Leiden voor je op een rij gezet.