Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je deze fietsen ziet in Leiden (en waarom er zoveel mensen blij van worden)

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Verschillende verenigingen uit de omgeving van Leiden deden mee en ontvingen een bijdrage. Zoals Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp en Stichting Sintvoorieder1 uit Leidschendam.

Reparatie duofietsen

Via Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp fietsen vrijwilligers op een duofiets met ouderen, mensen met een ziekte of een handicap. De stichting beschikt over zestien fietsen die natuurlijk door veel gebruik verouderen. De onderdelen zijn aan vervanging toe en er zijn fietsreparaties nodig. Dit is niet op te vangen met de bijdrage van een duorit. De prijs van een fietsrit is maar € 3,-, zodat mensen met een kleine portemonnee het ook kunnen betalen.

Minder eenzaamheid

Door de bijdrage van Rabobank ClubSupport is het mogelijk om de reparaties aan de duofietsen mogelijk te maken. Zo kunnen de fietsmaatjes weer veilig op pad. Daarnaast betekent veel voor de buurt. Wim Schellekens van Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp: “Het samen fietsen doorbreekt de eenzaamheid, want de vrijwilligers zijn samen in beweging met onze fietsgasten. Dat brengt veel plezier.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp

Pakjesavond voor kinderen in armoede

Ook Stichting Sintvoorieder1 deed mee aan Rabo ClubSupport. Deze stichting maakt kinderen die in (verborgen) armoede leven blij met een Sinterklaascadeautje. De vrijwilligers van Sintvoorieder1 zamelen op dit moment keihard cadeaus in, die bij Haagse voedselbanken terechtkomen. Vervolgens worden die ingepakt en uitgedeeld aan kinderen voor wie een Sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is. Mooi!

11.000 cadeaupakketten

Het initiatief heeft een enorme impact: in de hele regio worden kinderen gelukkig gemaakt rond de verjaardag van Sinterklaas. “Ieder kind moet mooie sinterklaascadeaus krijgen,” zegt Sandra de Jong van Sintvoorieder1. “Vorig jaar hebben we ruim tienduizend pakketten gemaakt en de aanvragen voor dit jaar nemen toe. We denken dit jaar wel naar de elfduizend te gaan. Het liefst willen we natuurlijk élk kind helpen, maar we zijn nog niet landelijk actief. We houden het nu even bij de regio’s waar we al zitten.”

Meer clubs kregen een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Met Rabo ClubSupport draagt de bank hieraan bij door te ondersteunen op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Stichting Sintvoorieder1 en Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp zijn niet de enige geluksvogels die een bijdrage kregen. Het zijn er nog veel meer! Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

Meer lezen?

Leidse Reddingsbrigade

De Leidse Reddingsbrigade krijgt helpende hand: ‘Vooral voor de kinderen is het een hele verbetering’

Clubs en verenigingen in Leiden zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekkenwaar ...