7 x herkenbare dingen die hardlopers in Leiden haten

Door Lotte van den Elsen 13 januari 2019

Veel Leidenaren blijven fit door te joggen. Een rondje hardlopen door het park of juist door de binnenstad. Maar… dat is niet altijd even makkelijk. Deze zeven dingen zorgen voor frustraties bij hardlopers in Leiden.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

1. Slagbomen

Beeld: ANP

Je bent al eventjes aan het rennen en zit er helemaal in, maar hé… Wat is dit? De spoorovergang is afgesloten door een slagboom. Tja, dan moet je wachten. Daar sta je dan, te wachten tot de trein voorbij is geraasd en het knipperende licht en de luide bellen zijn gestopt. Je kunt weer verder.

2. Loslopende honden

Hardlopers zijn gek op parken. Net als honden. En laten die in het park nu nét even wat vaker los van de lijn lopen. Als ze jou voorbij zien sprinten denken ze: leuk, spelen! Voor je het weet word je achterna gezeten door een enthousiaste viervoeter. Natuurlijk best leuk als het een schattig hondje is, maar bij een Duitse herder of grote pitbull kan het minder prettig zijn.

3. Onduidelijke kruispunten

Waar lopen hier de wegen en nog belangrijker: waar mag ik hardlopen? Loop ik hier de fietsers in de weg? En wie heeft er voorrang? Nog een vervelende bijkomstigheid bij deze verwarrende kruispunten: onnodig veel verkeerslichten. Je wilt niet wachten op groen licht, maar ja aangereden worden is ook weer zo wat.

4. Wielrenners

Stiekem zijn wij ervan overtuigd dat wielrennersclubs gewoon vermomde motorbendes zijn. Ze komen in grote getalen en eisen het hele fietspad op. Loop of fiets je in de weg, dan zal je dat bezuren. Eerst word je bang gemaakt door hard gebel of geroep en vervolgens word je in hoge snelheid ingehaald door allerlei mysterieuze figuren met felgekleurde wielrenpakjes en zonnebrillen. Intens.

5. Slecht verlichte wegen

Als je gaat hardlopen doe je dat misschien liever niet midden in de stad. Dan loop je dus wel tegen een ander probleem aan: lang niet alle wegen buiten het centrum zijn even goed verlicht. In de winter en herfst, wanneer het vroeg donker wordt, is dit dus best wel een probleem. Gelukkig kun je je troost halen uit andere hardlopers die je tegenkomt, die zichzelf hebben behangen met fietslampjes en glow in the dark sticks.

6. Bruggen

Het is de slagboom all over again. Met de vette pech dat je voor een open brug nóg langer moet wachten. Zucht.

7. Smalle stoepen

Je denkt: ik vermijd lekker al die bruggen, honden en wielrenners. Ik ga wel gewoon binnen de singels hardlopen. Maar de vraag is: waar? De stoepjes in het centrum zijn vaak zo smal dat je er in je eentje nauwelijks kunt lopen. Laat staan dat je iemand in moet halen. Bovendien voel je je ook niet helemaal chill om in je hardlooptenue tussen borrelende studenten en winkelend publiek door te sjeezen. Never mind, ik ga wel Netflixen.

Lees ook:

Hardlopen

Dit zijn 7 mooie hardlooproutes door Leiden

Met dit mooie weer is hardlopen door Leiden bepaald geen straf. Maar welke route neem je? Vaak ben j...

7 x dingen die je nóóit tegen een Leidenaar moet zeggen

Wij Leidenaren zijn natuurlijk een vredelievend volkje, dat het niet zo snel met iemand aan de stok ...

5 x emoties die je voelt als fietser in Leiden (in gifjes)

Wij zijn gek op Leiden. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chaotis...

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶