Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x leuke Leidse hardloopevenementen in het najaar van 2018

Door Carin van der Meij 10 september 2018

Zin in een sportieve uitdaging? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben vier hardloopevenementen in Leiden gevonden waar jij dit najaar nog aan kunt meedoen. Dus wij zouden zeggen: trek die hardloopschoenen maar uit de kast en gaan met die banaan.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rotary Santa Run

Ben je een kerstfanaat? Dan is de Rotary Santa Run iets voor jou. Tijdens deze run ga je gekleed als kerstman of -vrouw. Let op: dit is wel een wandelevenement en gaat vooral om de gezelligheid! Het evenement is op vrijdag 21 december en start bij de Vismarkt. Het parcours gaat door de binnenstad van Leiden.

Inschrijven

Deelname aan dit evenement kost €15,- per persoon. Voor dit bedrag krijg je een kerstmannenpak, startnummer en een medaille. De opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Deelnemers onder de 12 jaar betalen trouwens 10 euro. In totaal is er plek voor 1000 deelnemers, dus wees er snel bij! Inschrijven kan hier.

Leiden Science Run

Je kunt deze maand al meedoen aan het hardloopevenement Leiden Science Run. Dit is niet zomaar een wedstrijd, maar een hardloopestafette voor het goede doel. Je kunt samen met je vrienden, collega’s of huisgenoten het parcours van vijf kilometer afleggen door het Bio Science Park. De opbrengst gaat naar het UAF (Stichting voor Vluchteling-Studenten). Interesse? Meer informatie lees je hier.

Run Classics Run

Op verschillende data kun je dit jaar meedoen aan de Run Classics Run. Deze evenementen worden georganiseerd door de Leiden Road Runners Club en je kunt deelnemen als hardloper of als wandelaar. Ook de afstand kun je zelf kiezen, deze varieert tussen de 2,9 en 21,1 kilometer. De loop begint en eindigt op de Voorschoterweg 8 en de start is 09.30 uur. Dit najaar wordt er nog eentje georganiseerd: op 14 oktober.

GlibberTreel

Op zondag 23 september rennen 750 deelnemers door de binnenstad van Leiden tijdens het hardloopevenement GlibberTreel. De route is ongeveer 6,5 kilometer lang en gaat door het hartje van Leiden. Wil je de beentjes laten bewegen? Meer over deze funrun lees je hieronder.

Hardlopen

Hardloopwedstrijd GlibberTreel keert terug en je kunt je woensdag inschrijven

Heb jij deze zomer ook lekker lopen knabbelen en heb jij naast veel ervaringen ook wat extra kilootj...

Wil je alvast oefenen? Hier leuke hardlooproutes:

Hardlopen

Dit zijn 7 mooie hardlooproutes door Leiden

Met dit mooie weer is hardlopen door Leiden bepaald geen straf. Maar welke route neem je? Vaak ben j...

Andere sportieve uitdagingen:

Sporten

Bewegen met lekker weer: 5 x sporten in de buitenlucht in Leiden

Wanneer het buiten heerlijk weer is, heb je natuurlijk geen zin om binnen te sporten. Nee, je wilt j...
outdoor fris en fit bootcamp sporten

6 x hier kun je een bootcamp volgen in Leiden

De zomer komt er weer aan en natuurlijk willen wij er dan allemaal goed uitzien in onze zwemkledij. ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport