Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voortaan altijd thuiswerken? Hanneke heeft dé tip

Aangeboden door VA School 8 juli 2020

In de afgelopen coronaperiode heb je misschien ontdekt dat thuiswerken eigenlijk wel lekker was. Misschien was het beter te combineren met de kids, kreeg je meer werk gedaan, had je geen reistijd en meer focus? Hanneke van VA School in Leiden houdt deze zomer een oriëntatie week waarin je kunt ontdekken of je huidige werk nog wel bij je past, of dat zzp’en meer jouw ding is. Het heet de ‘VA iets voor mij? Summer Boost’ en dit is wat dat inhoudt.

Maar wat is eigenlijk een virtual assistant (VA)? Als VA ben je ‘eigen baas’ en bied je online hulp voor online communicatie en verkoop. Dat doe je bijvoorbeeld met apps, websites of webshops. In dit artikel vertellen we meer over het beroep VA. Hanneke richtte VA School op waarbij ze trainingen geeft aan toekomstige VA’s.

Een event om je droombaan te creëren

En voor wie wordt de Summer Boost eigenlijk georganiseerd? Hanneke: “De week is voor iedereen die van jongs af aan al denkt om voor zichzelf te beginnen. Je stapt zó in als je enthousiast, flexibel en ondernemend bent en graag uit wilt vinden wat er bij je past.”

Warming up

Bij de VA iets voor mij? Summer Boost week ga je allerlei interactieve oefeningen doen. “Het is een soort warming up, voor als je bijvoorbeeld zzp’er wilt worden. Welke kansen zijn er en welke risico’s zijn er en hoe kun je daar nu al mee om gaan? Die voorbereiding maakt het ondernemen al minder spannend, want onzekerheid, spanning en angst komen vaak voort uit gebrek aan informatie”, vertelt Hanneke.

Check waar je blij van wordt

Maar, hoe kijk je wat er bij je past? “Eén van de opdrachten tijdens de Summer Boost-week is: ‘de-krenten-in-de-pap-oefening’. Bij deze oefening wordt gevraagd waar je blij van wordt in je werkleven. En waar werd je niet eens voor betaald, maar vond je wel echt fantastisch om te doen? Hier komen vaak al hele interessante doelen uit om jouw droombaan vorm te geven.”

Summer Boost week

Ben je enthousiast geworden en wil je weten wat je gaat je doen in die week? Dag één tot en met drie krijg je toegang tot de online training: ‘Is VA iets voor mij?’ Met video’s en werkboeken. Ook doe je de VA-quiz en krijg je een e-book over de tien grootste misverstanden over het werk als virtual assistant.

Webinars en workshop

Op dag vier kun je een webinar volgen: ‘Succesfactoren en richtingen voor virtual assistants’. Met een e-book over welke richtingen je op kunt gaan als virtual assistant. Dag vijf maak je kennis met virtual assistants bij de ‘Live Zoomwebinar’. En dag zes kun je samen met alle andere deelnemers een online live workshop volgen. Op de laatste dag is er een ‘Round up webinar met Q&A‘.

Interactief

Tijdens de Summer Boost kun je vragen stellen in de besloten Facebook-groep. Hanneke is daar (online) ook ieder dag live om vragen te beantwoorden.

Inspiratie op doen

Hanneke: “En uiteindelijk is de week vooral bedoeld ter inspiratie. Door verhalen te delen, het uitspreken van ervaringen en doelstellingen te bepalen. Als je iets hardop zegt, ontstaat er vaak al een (re)actie. Het spannende haal je er dan vanaf. Het geeft nieuwe inzichten en daarmee nieuwe keuzes. Ga je bijvoorbeeld een reorganisatie afwachten of neem je het heft in eigen handen? Je kunt zelf bijvoorbeeld afvragen: is het werk wat ik doe nog oké voor mij?”. Wil jij inspiratie opdoen in één week tijd? Schrijf je hieronder in.

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Maandag 13 tot en met zondag 19 juli 2020
  • Hoe laat? De eerste drie dagen kun je zelf indelen, de webinars op donderdag- en vrijdagavond om 20.30 uur en de workshop van zaterdag is van 10.00 tot 12.00 uur. Hiervoor ontvang je een rooster
  • Waar? Alle programmaonderdelen vind je online
  • Kost dat? €17,- per persoon
  • Reserveren? Aanmelden kan via de website, druk hieronder op de oranje knop

Deze bijdrage wordt je aangeboden door VA School. Meer over VA School ontdekken?

VA School dienstverlening

Haagweg 300, Leiden

Bekijk meer:dienstverlening
Hanneke Wessel VA school Leiden 1
Foto: VA school

Dit schreven we eerder over de VA School:

Hanneke Wessel VA School

Hanneke helpt Leidse vrouwen met het starten van een eigen business: ‘Werkgeluk maak je zelf’

Hoi Leidenaren, hoe gaat het met de goede voornemens? Nog lekker iedere dag aan de wandel om de kilo...

Siri move over! Je kunt nu zelf Virtual Assistant worden: opleider Hanneke vertelt je meer

Is het tijd om jezelf te ontwikkelen? In de coronaperiode denk je er misschien meer over na. Met de ...