Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x superleuke dagjes uit in de buurt van Leiden

Aangeboden door The Hague Marketing Bureau 30 juli 2020

Het is zomervakantie; tijd om leuke uitjes te plannen. Wil je lekker op pad in de regio? Goed idee! In Den Haag is er genoeg te beleven en er is een zee van ruimte: je kunt hier leuke dingen doen, zonder de drukte op te zoeken. Wij tippen vijf leuke dagjes uit in- en rond de stad achter de duinen.

Wonderkamers

Ben je een game fanatic? Bij Wonderkamers in het Kunstmuseum Den Haag speel je een museumgame. In verschillende ‘wonderkamers’ ga je spelopdrachten doen. Elke kamer heeft een ander thema: je komt bijvoorbeeld op de catwalk te staan, speelt in een spannend labyrint en ontwerpt aan het einde zelf een veertiende wonderkamer. Het Kunstmuseum vind je aan de Stadhouderslaan 41 in Den Haag. Met de auto vanuit Leiden is het een rit van ongeveer 25 minuten.

(lees verder onder de foto)

Wonderkamers The Hague Marketing
Beeld: The Hague Marketing

Omniversum

Vlakbij de Wonderkamers, aan de President Kennedylaan in Den Haag, vind je het Omniversum. Ben je wel eens in een megabioscoop geweest? Dit scherm is nog veel groter! De films die je hier ziet worden rondom je stoel afgepeeld, waardoor het lijkt alsof je er middenin zit. Je kunt dagelijks uit verschillende films kiezen. Zo kun je zwemmen met schildpadden zwemmen in een gigantische oceaan, lopen langs de mummies in Egypte of op reis door Cuba.

Duinrell

Wist je dat je in Duinrell uit veertig attracties kunt kiezen? Op een ‘Duinrell-dag’ maak je een ritje in de achtbaan, ga naar het tropische waterglijbanenparadijs Tikibad én kun je wandelen in de natuur. Wil je er echt een minivakantie van maken? Dat kan! Logeer in één van de Duingalows, zet je tent op bij de familiecamping of slaap met vrienden in het Duinhostel.

Jutterkeet Ome Jan

Altijd al eens willen schatzoeken? Bij de Jutterskeet in Kijkduin kun je een echte metaaldetector lenen om op jacht te gaan naar interessante objecten op het strand. Of een visnetje lenen om visjes te vangen in de zee. Ook kun je op zaterdag- en zondagmiddag in de keet zien wat er al eerder gevonden is aan mooie vondsten in de zee of op het strand. Je vindt de keet op vijf minuten lopen van de boulevard.

(lees verder onder de foto)

Beeld: The Hague Marketing

SEA LIFE

Op de boulevard van Scheveningen kun je bij SEA LIFE de onderwaterwereld beleven, zonder zelf nat te worden! Hier vind je 45 aquariums én een onderwatertunnel, waardoor je haaien, piranha’s en schildpadden van superdichtbij ziet. En er zijn nog veel meer zeedieren te zien zoals otters en pinguïns. Voor de kids zijn er leuke activiteiten en speurtochten te doen.

Wil je meer tips met dingen die je kunt doen in Den Haag? Vul dan deze korte vragenlijst in. Je krijgt vervolgens op basis van jouw wensen een aantal tips en adressen voor een compleet dagje Den Haag. Na 48 uur zitten de tips in je inbox, inclusief voucher voor een verkoelende traktatie.

We snappen dat je van deze uitjes wilt genieten op gepaste afstand. Je kunt met een gerust hart naar Den Haag: alle attractieparken hebben maatregelen getroffen om een zee van ruimte voor je te creëren!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Hague Marketing Bureau. Meer over The Hague Marketing Bureau ontdekken?

The Hague Marketing Bureau

Pr. Beatrixlaan 582, Den Haag