Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet goed, maar excellent: dit Leidse autobedrijf valt opnieuw in de prijzen

Aangeboden door Van der Linden Groep Leiden 12 maart 2020

Autobedrijf Van der Linden Groep is opnieuw uitgeroepen tot Hyundai Excellent Dealer. Voor Karin Knop, operationeel directeur bij het Leidse familiebedrijf, dat al dik 85 jaar bestaat, is het een mooie beloning voor het harde werken van heel het team. “Daar werden we wel even emotioneel van.” 

1935: dat is het jaar dat de winkel van Van der Linden werd opgericht door Dirk van der Linden, de opa van Karin Knop-Van der Linden. “Destijds verkochten ze nog geen auto’s”, weet Karin. “Sterker nog: ze begonnen met wasmachines, brommers en fietsen. Daarna volgde de reparatie en verkoop van automobielen en werd het schadeherstelbedrijf opgericht.”

Al snel werd het een compleet autobedrijf, compleet met eigen schadeafdeling en tegenwoordig zelfs een apart autoreclamebureau, bijvoorbeeld voor belettering of bestickering van auto’s.

Van der Linden Groep - foto van vroeger zonder lijstje 1275px
Karins opa Dirk is de oprichter van Van der Linden Groep. Links in beeld Karins vader Jan. (Beeld: Karin Knop-Van der Linden)

Opgegroeid tussen de auto’s

Voor Karin was het dertig jaar geleden logisch om in te stappen in het bedrijf. “Wij woonden boven de zaak. Zo gauw ik van school was, was ik in het bedrijf te vinden. Meekijken met de monteurs, helpen auto’s klaarmaken en later ook helpen in de administratie. Ik ben tussen de auto’s opgegroeid.”

Hyundai Pony

In 1994 werd Van der Linden Groep Hyundai-dealer. “Inmiddels kent iedereen Hyundai, maar toen kende bijna niemand het merk nog”, herinnert Karin zich. “Het eerste type wat we verkochten was de Pony. We hadden een groot bord buiten staan waarop we dat type aanprezen met de tekst: Hyundai Pony – Kom nu proefrijden. Toen kwamen er mensen binnen die dachten dat ze pony konden rijden.”

VanderLinden team
Het team in Leiden (Beeld: Van der Linden Groep)

Excellent Dealer

Fast forward naar januari 2020. De opening van een nieuwe locatie in Zoetermeer én de opening van de vestiging in Leiden zijn nog maar nét een feit en het volgende hoogtepunt dient zich alweer aan. Er staat namelijk een delegatie van Hyundai op de stoep, met heel goed nieuws: Van der Linden Groep is uitgroepen tot Hyundai Excellent Dealer, een prijs die voorbehouden is aan zes autobedrijven door heel Nederland.

Extra bijzonder

Het is niet de eerste keer dat Van der Linden Groep de prijs in ontvangst neemt. “Toch was het nu extra bijzonder, doordat we de laatste tijd zoveel ontwikkelingen hebben doorgemaakt”, vertelt Karin. “Je wordt op diverse vlakken beoordeeld. Van klanttevredenheid tot service. Het voelt echt als een bekroning voor het harde werken van het hele team. Dat al onze klanten tevreden zijn: daarvoor zijn we elke dag aan het werk. De sleutel om dat te bereiken? Zorgen voor een huiselijke en warme omgeving. Fijn voor ons personeel en onze klanten. Dan gebeuren er mooie dingen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van der Linden Groep Leiden. Meer over Van der Linden Groep Leiden ontdekken?

Van der Linden Groep Leiden autobedrijven

Hallenweg 2, Leiden

Bekijk meer:autobedrijven