Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een nieuwe woonwijk aan het Singelpark: dit zijn de plannen

Aangeboden door Steenvlinder 10 september 2019

Wij Leidenaren staan nooit stil. Ons mooie stadje krijgt er constant leuke winkels, woningen en horeca bij. Momenteel zijn er plannen voor het creëren van een gloednieuwe buurt in Leiden. We praten je bij. 

Een tijdje geleden schreven wij al over de plannen voor een energiebuurt. Een groene woonbuurt gelegen aan het Singelpark, in het noordelijk deel van het centrum. Een buurt waarin bewoners ongestoord kunnen genieten van water, natuur en culturele activiteiten.

Inmiddels zijn die plannen een heel stuk verder en hebben de initiatiefnemers – Het Nieuw Leids Bolwerk en partners – de gemeente Leiden gevraagd om gezamenlijk te onderzoeken of het gebiedsconcept verder kan worden uitgewerkt en uitgevoerd. Dit zijn de ideeën voor de Energiebuurt en omgeving.

Wonen in de Energiebuurt

In dit gebied zal een mix van woningen komen: klein, groot, duur, goedkoop, individueel en collectief. Daarom zal de buurt aantrekkelijk zijn voor allerlei soorten groepen: jonge gezinnen, alleenstaande ouders, ouderen en young professionals bijvoorbeeld. Het creëren van een gezonde woonomgeving en een goede balans tussen rust en reuring zijn belangrijke peilers.

Voorzieningen

In de buurt zal veel te doen zijn: culturele activiteiten in de industriële erfgoedgebouwen en sportactiviteiten in het Energiepark bijvoorbeeld. Bewoners kunnen een terrasje pakken aan de Maresingel of winkelen in één van de leuke ambachtelijke winkeltjes in het gebied. Wonen, werken en recreëren komen allemaal samen in dit stadsdeel.

Bijzondere buurt

Wat bijzonder is aan deze buurt is dat deze energie-neutraal zal worden. Ook worden er initiatieven genomen om een kringloopeconomie op buurtniveau te realiseren. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met innovatieve mobiliteitsvoorzieningen, zodat ook ouderen en minder mobiele Leidenaren zich in deze buurt thuis kunnen voelen.

Teken de petitie

Vind jij dit plan een mooie aanwinst voor Leiden en wil je graag dat de energiebuurt wordt gerealiseerd? Bekijk dan de website of teken direct de petitie voor de Energiebuurt. Deze zal worden voorgelegd aan Wethouder Spijker.

Buurtenergie is een Buurtinitiatief vanuit Nieuw Leids Bolwerk ondersteund door gebiedsontwikkelaars Bouwfonds Property Development, Steenvlinder en Woningcoörperatie de Sleutels. Meer over Steenvlinder ontdekken?

Steenvlinder

makelaars

GeopendHele dag

Oosteinde 237, Voorburg

Bekijk meer:makelaars