Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Automonteur Vince ziet veel lege accu’s in deze tijd: ‘Zo kun je dat makkelijk voorkomen’

Aangeboden door Van der Linden Groep Leiden 26 mei 2020

Voor Vince (20) automonteur bij autobedrijf Van der Linden Groep in Leiden, is thuiswerken logischerwijs geen optie. Wel heeft hij tips voor iedereen die vanwege de coronacrisis wél veel thuis werkt en dus zijn auto een tijdje niet gebruikt. “Voor bepaalde onderdelen kan het heel slecht zijn als de auto te lang stilstaat.”

Vince werkt sinds tweeënhalf jaar als monteur op deze locatie van Van der Linden Groep, aan de Hallenweg. “Op mijn veertiende begon ik al te sleutelen aan mijn brommer en ik vond dat zó geweldig. Ik besloot daarna om altijd met mijn handen te blijven werken”, vertelt hij. “Ik kan mezelf in dit vak blijven ontwikkelen en elke dag is anders.” Gelukkig wordt er bij Van der Linden Groep voor gezorgd dat je goed geschoold bent. “Erg handig en belangrijk om mijn werk als monteur goed te kunnen doen.”

Afstand houden in de werkplaats

Ook Vince heeft in de werkplaats te maken met de coronamaatregelen. “Meestal werken we alleen, want iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en zo worden de taken altijd verdeeld. Maar als er iemand mee moet kijken of helpen, moet je even extra opletten dat je afstand houdt. En dat lukt gewoon prima.”

(lees verder onder de foto)

Van der Linden Vince monteur
Vince Winkelman (Beeld: Van der Linden Groep)

Haal- en brengservice

Van der Linden Groep heeft daarnaast een haal- en brengservice geïntroduceerd. Er wordt volgens Vince door steeds meer klanten gebruik van gemaakt. “Zeker voor oudere mensen is het fijn dat ze dan niet op pad hoeven om hun auto te laten onderhouden. We maken een afspraak om de auto op te halen en bellen aan. We vragen de klant om de sleutel van de auto op de deurmat te leggen, zodat er geen contact is bij het overhandigen van de sleutel. We kijken de auto vervolgens ter plekke na. Alleen bij grotere reparaties of onderhoud brengen we de auto naar de werkplaats, waarna we de auto weer op dezelfde manier terug brengen. Dan help je elkaar en het is superleuk om te zien dat klanten daar blij van worden.”

(Wat er kan gebeuren als je auto te lang stil staat, lees je onder de foto)

VanderLinden team
Team van Van der Linden Groep in Leiden (Beeld: Van der Linden Groep)

Tips in tijden van thuiswerken

Nu er veel wordt thuisgewerkt, gebruiken veel mensen de auto een stuk minder. Volgens Vince is het verstandig om één keer per week een langer stuk te rijden. Dus niet alleen een kort stukje rijden naar de buurtsuper (ultrakorte ritten zijn sowieso slecht voor je auto), maar een wat langer ritje van een half uur tot drie kwartier is prima. “Pak bijvoorbeeld een keer een wasstraat in een dorp verderop: dan blinkt je auto weer mooi én je hebt je accu weer opgeladen.”

Langer ritje

“De accu raakt namelijk leeg als je de auto een lange tijd niet gebruikt. Af en toe een langer stuk rijden, zorgt ervoor dat de accuspanning op orde blijft én het is goed voor de motor. Op de remschijven kan ook roestvorming ontstaan als de auto langdurig stil staat. En daarnaast is het altijd goed om de bandenspanning en verlichting van je auto te checken.”

Tank je E10?

“Het is ook handig om te weten dat de benzinesoort E10, waarin meer ethanol zit, invloed kan hebben op de brandstofleiding en brandstofpomp. Ethanol kan in de leiding en pomp trekken, als de auto te lang stilstaat. Dit gebeurt niet snel, maar het is dus ook als je E10 tankt van belang om je auto minstens één keer per week te gebruiken.”

Heb je vragen over jouw auto? Neem dan contact op door op de oranje knop te klikken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van der Linden Groep Leiden. Meer over Van der Linden Groep Leiden ontdekken?

Van der Linden Groep Leiden autobedrijven

Hallenweg 2, Leiden

Bekijk meer:autobedrijven