Winkelnieuws: Het gaat niet zo lekker met Hudson’s Bay

Door Carin van der Meij 13 december 2018

Zeg eens eerlijk, koop je weleens wat bij Hudson’s Bay of kies je toch voor window shopping? We gokken dat redelijk wat Leidenaren voor dat laatste gaan. De Telegraaf bemachtigde namelijk interne stukken met slecht nieuws: het warenhuis draait in ons kikkerlandje tachtig miljoen euro verlies. Jammer, zeg!

Even slikken

Tachtig miljoen is natuurlijk heel veel geld. Zelfs voor zo’n grootschalig warenhuis. Er is een kans dat we in Hudson’s Bay straks minder medewerkers tegenkomen, want een ontslagronde is niet uitgesloten. Het is vast even slikken voor de nieuwe directie van Hudson’s Bay. Het is eigenlijk een Canadese keten, maar in september 2018 werd deze opgekocht door het Oostenrijkse Signa. Het Algemeen Dagblad schrijft nu dat de organisatie ‘tegen het licht wordt gehouden’. Wat de directie precies gaat doen om het verlies te verzachten, is nog niet bekend. We houden je zoals altijd op de hoogte.

Goedkoper

Een paar maanden terug was er ook al nieuws rondom dit warenhuis: de winkel werd goedkoper. Het assortiment werd aangepast om ook merken als Alan Red en Sloggi toe te voegen. Hudson’s Bay liet toen weten dat de nieuwe collectie vrij weinig te maken had met de tegenvallende loop. Volgens klantenonderzoek willen Nederlanders gewoon meer acties en speciale deals zien. Nu blijkt dat er eigenlijk nog meer moet gebeuren om Hudson’s Bay aantrekkelijk te maken.

Dertien vestigingen

In Leiden opende Hudson’s Bay in september 2017, in het pand waar voorheen de V&D zat. Naast de vestiging in Leiden komen we Hudson’s Bay ook tegen tijdens een rondje shoppen in Amsterdam, Tilburg, Den Haag, Rotterdam, Almere, Breda, Den Bosch, Maastricht, Zwolle, Enschede, Amersfoort en Haarlem. Eigenlijk zouden er twintig vestigingen in ons land komen, maar daar zag de directie in februari van dit jaar toch vanaf.

Zou Hudson’s Bay het minder lang volhouden dan de V&D? Wij houden je natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees ook:

Juliette (22) opent een pop-up restaurant voor het goede doel: ‘Alle Leidenaren zijn welkom!’

Deze week in 'Ondernemer uitgelicht' spreken wij met Juliette. Deze studente zet zich in voor het go...

7 x goede restaurants voor een eerste date in Leiden

Yes! Je hebt eindelijk een date gescoord met die superleuke jongen/meid. Maar nu sta je meteen voor ...

Hudson’s Bay warenhuizen

Nu gesloten09:30 - 18:30

Aalmarkt 22, Leiden

Bekijk meer:warenhuizen