Weekendnieuws: agent krijgt vuistslag bij aanhouding en brieven van Einstein gevonden

Door Carin van der Meij 4 februari 2019

Zo erg genoten van het weekend dat je het nieuws niet hebt bijgehouden? Geen zorgen. Wij praten je zoals altijd bij met het Leidse nieuws van de afgelopen dagen.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Agenten gewond

In een straat ergens in Leiden was het de nacht van zondag op maandag erg rumoerig. Een 29-jarige man veroorzaakte onrust voor het huis van een vrouw, terwijl de man een straatverbod heeft. De politie wilde de man aanhouden, maar raakte daarbij gewond. Een agent kreeg een vuistslag in zijn gezicht en een andere agent raakte gewond aan zijn hand, zo lezen bij op de website van de NOS.

Gevlucht en opgepakt

De politieagenten hebben pepperspray gebruikt en een waarschuwingsschot gelost om de situatie onder controle te krijgen. In eerste instantie is het de man gelukt om te vluchten, maar later werd hij toch aangehouden door de politie. De gewonde agenten hebben aangifte gedaan.

Brieven van Einstein gevonden

Er is wel een hele bijzondere vondst gedaan in het archief van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Wetenschapsjournalist Margriet van der Heijden heeft drie onbekende brieven van Albert Einstein gevonden. Eén brief is getypt en twee brieven zijn handgeschreven en waren gericht aan de Russisch-Nederlandse wiskundige Tatjana Afanasjeva. Meer over deze brieven lees je in het NRC.

Vechtpartij op Lammermarkt

Op zaterdagnacht is er een vechtpartij geweest aan de Lammermarkt, hierbij is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en de politie heeft iemand aangehouden. De ruzie zou zijn ontstaan in een kroeg en is vervolgens buiten geëscaleerd.

Bron: Nu.nl

En heb je dit al gelezen?

Leiden sleutelstad

Naar deze Leidse evenementen kijken wij uit in de maand februari 2019

Tijd om de kalender weer een bladzijde om te slaan: februari 2019 is officieel begonnen. Wat staat e...
Auto parkeren

Balen: vanaf februari wordt parkeren in Leiden duurder en dit zijn de nieuwe tarieven

Wij hebben geen leuk bericht voor automobilisten: vanaf vrijdag 1 februari zijn de nieuwe parkeertar...
haarlemmerstraat sleutelstad leiden winkelen

Zaakjes komen en gaan: dit gebeurde er in januari 2019

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Er zijn ondernemers die hun geluk willen beproeven in het mooie Leiden, a...
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

112 Nieuws