Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Omrijden: op deze plekken in Leiden wordt gewerkt aan de weg

Door Lidwien Arndt 31 juli 2020

Gemeente Leiden werkt deze zomer hard aan de stad. Dat betekent wel dat het weer vol staat met gele omleidingsborden. Als een soort spoorzoeker volg je H, en dan weer B of was het toch E? Door al die wegwerkzaamheden ben je het spoor soms ook gewoon even bijster. Wij helpen je een handje door alle wegwerkzaamheden voor je op een rij te zetten.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hooigracht

De werkzaamheden rondom de Hooigracht zijn in januari gestart. De Pelikaanstraat is al onder handen genomen. Op dit moment is de Hooigracht zelf aan de beurt. Verkeer van zuid naar noord (vanaf het Levendaal) wordt omgeleid via de Zijlsingel. Weten wat er precies gebeurt hier en hoe het eruit moet komen te zien? Lees dan dit artikel:

hooigracht leiden sleutelstad

Hooigracht gaat op de schop: dit gaat er gebeuren

De Hooigracht is toe aan een opknapbeurt. Begin 2020 zal de straat opnieuw worden ingericht. Maar ho...

Churchillbrug

De Churchillbrug is sinds maandag 20 juli afgesloten voor verkeer. De afsluiting zorgde al voor veel verkeerschaos de afgelopen weken. De werkzaamheden duren nog tot en met maandag 14 september. Automobilisten en vrachtverkeer worden onder andere omgeleid via de Willen de Zwijgerlaan. Fietsers en voetgangers kunnen de Rijn oversteken via de Rijnzichtbrug. Lees hier alles over de werkzaamheden:

Even opletten deze zomer: Churchillbrug is bijna twee maanden afgesloten

De Churchillbrug verbindt de Vreewijk met de Mors. Voor veel Leidenaren een brug die ze vaak passere...

Julius Caesarbrug/ Kanaalweg

Het kruispunt van de Kanaalweg met de Julius Caesarbrug krijgt een opknapbeurt, maar dat betekent wel dat de brug een paar weken is afgesloten voor fietsers. Van maandag 27 juli tot en met vrijdag 28 augustus zijn de brug en een stuk fietspad langs de Kanaalweg afgesloten. Omrijden doe je via de Wilhelminabrug.

Van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 28 is de Kanaalweg afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer wordt omgeleid over de Hoge Rijndijk en de Lammenschansweg.

Fietsers opgelet: Julius Caesarbrug is komende weken afgesloten

De gemeente is flink aan het werk deze zomer: de Churchillbrug krijgt een opknapbeurt, de Rooseveltr...

Rooseveltstraat

Om de verkeerssituatie veiliger te maken, wordt de hele rotonde verwijderd en opnieuw aangelegd. Om dat goed te kunnen doen, is de rotonde van maandag 20 juli tot en met woensdag 12 augustus afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen wel nog een rondje rijden.

Moet je op de Rooseveltstraat zijn? Rijd dan via de Voorschoterweg. De winkels op de Luifelbaan zijn te bereiken via de Churchilllaan.

Omrijden: rotonde Rooseveltstraat krijgt opknapbeurt

Kom jij graag bij de winkels rondom het Bevrijdingsplein? Dan is het vanaf maandag 20 juli even oplet...

Nieuwe Rijn

Oké, officieel is dit geen wegwerk. Maar de Nieuwe Rijn is de komende weken wel een groot deel van de dag afgesloten voor verkeer. Het vermelden waard, niet waar? Deze zomer test gemeente Leiden een uitbreiding van de autoluwezone in de binnenstad. Lees hier alle over de plannen:

Op weg naar een autoluwe binnenstad: deze zomer geen auto’s langs de Nieuwe Rijn

Met je auto door de Leidse binnenstad crossen is al lastig. Deze zomer wordt het autoluwe deel nog v...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶