5 x zo is het om te parkeren in Leiden (in gifjes)

Door Lotte van den Elsen 16 december 2018

Onmogelijke parkeerplekken, dure parkeergarages en onduidelijke borden… Je auto parkeren in de sleutelstad is geen pretje. Zo voelt het een plekje voor je auto te zoeken in Leiden.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De P van plannen

Je etentje begint stipt om 19.00 uur. Je hoeft maar een kwartiertje te rijden, maar natuurlijk ga je ruim drie kwartier van te voren weg. Jep, dik een half uur rondrijden opzoek naar een parkeerplek wordt automatisch bij je reistijd ingecalculeerd.

Dag dag zuurverdiende eurootjes

Waar maken ze die parkeerplekken van? Zijn ze bestraat met bladgoud? Zijn de slagbomen belegd met diamanten? Voor dit geld verwacht je toch op zijn minst een jacuzzi en een queensize bed op dit plekkie.

Verwarring

Mag je hier nu parkeren of niet? Ik zie geen bord, is het gratis? Is het alleen voor vergunninghouders? Is dit privéterrein? Hellup!

Angstzweet

Als je eindelijk een fijn plekje hebt gevonden, breekt het angstzweet je uit. Alle funniest home videos die je ooit hebt gezien flitsen voor je ogen voorbij: laat ik dit ding alsjeblieft NIET de gracht inrijden.

Even tot tien tellen

Ja, daar is hij dan. De perfecte parkeerspot. Maar wat is dit? Hij is volgebouwd met (brom)fietsen! Oeei, dan moet je wel eventjes tot tien tellen. Maar bedenk je: als fietser in Leiden heb je het ook niet bepaald makkelijk…

5 x emoties die je voelt als fietser in Leiden (in gifjes)

Wij zijn gek op Leiden. Echt hoor. Maar laten we eerlijk wezen: een fietsritje hier - in dit chaotis...

Lees ook:

leidens leids ontzet 3 oktober vlag

7 x dit herken je als je na je studie in Leiden blijft wonen

Je bent naar Leiden gekomen om te studeren, je hebt er de tijd van je leven gehad en nu ben je groot...

 

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶