Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x boetes die je kunt krijgen in het openbaar vervoer in Leiden

Door Carin van der Meij 6 november 2019

Geen OV-chipkaart bij je? Dan loop je het risico een boete van €95,- mee naar huis te krijgen. Maar er zijn nog meer acties die nadelig kunnen zijn voor jouw portemonnee. Was jij op de hoogte van deze vijf boetes?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Na sluitingstijd op het station

Het is midden in de nacht en je hebt opeens zin in een frikandel van Smullers of een pasta bij Julia’s. Dan is het niet verstandig om richting het station te gaan. Want naast dat deze zaken gewoon dicht zijn, kun je een boete krijgen als je na sluitingstijd op het station bent. De schade? €95,-.

Verstoren of belemmeren van de orde

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Reageer dat dan niet af op het station, in de trein of op het NS-personeel, want dat kan je duur komen te staan. Er staat een boete op het verstoren van de orde, rust, veiligheid en goede bedrijfsgang van het personeel, de vervoersmiddelen of voorzieningen van maar liefst €240,-.

Roken

Mocht je op het station van Leiden staan en denken: ik heb wel zin in een sigaret. Pas dan op met waar je dit doet, want roken in het openbaar vervoer of op plekken op het station waar het verboden is, kan een boete opleveren van €95,-.

Voorwerpen uit de bus of trein gooien

Je staat in een overvolle trein met je neus tegen de deur van de wagon aangeplakt. De deuren gaan open en eigenlijk wil je heel graag af van dat zakje waar je croissant in zat. Het is verleidelijk om het zakje snel uit de trein te gooien, maar pas op! Op het weggooien van stoffen of voorwerpen uit een trein of bus staat een boete van €95,-.

Dronken of onder invloed van verdovende middelen

Na een feestje de trein of bus terugpakken naar Leiden? Let dan even goed op. Want wist je dat je als reiziger een boete kunt krijgen wanneer je dronken bent of onder invloed van middelen? En dat is *ka-ching* een boete van €95,-.

Lees ook:

Hik! Zoveel boetes zijn er voor openbaar dronkenschap uitgedeeld in Leiden

Jij hebt het misschien ontzettend naar je zin als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, de po...

9 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hart...
Stoplicht kruispunt leiden watersteeg

7 x verkeersboetes die niet misselijk zijn voor fietsers in Leiden

Stel je voor: je komt na een gezellig avondje stappen uit de stad en je hebt lekker wat biertjes ach...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶