Van kunst tot wetenschap: op deze tweetalige bassisschool wordt je kind een ondernemende wereldburger

Aangeboden door TISA

Foto: TISA

Een internationale basisschool waar je kind spelenderwijs een world citizen’ wordt en daarbovenop vaardigheden leert waar het levenslang van profiteert. Bij Theodore international startup Academy (TISA), het zusterbedrijf van Teddy Kids, kan het. Het tweetalige kinderdagverblijf, met meer dan 16 jaar ervaring met kinderen van 0 tot 13 jaar, neemt het concept van meertaligheid mee naar deze school. De voortaal: Engels én Nederlandstalig. Op 26 maart houdt de school een open dag met een voorproefje van een gemiddelde dag op de TISA school, in het BSO gebouw van Teddy Kids aan de Lorentzkade 15a.


TISA’s belangrijkste missie is alleen het beste te geven aan de kinderen. Elke docent krijgt speciale training in de ‘’Singapore interactive teaching method’. Dit betekent dat de leraar niet traditioneelgetrouw voor de klas staat maar dat kinderen vooral met elkaar samenwerken.

“Dit is bewezen één van de meest effectieve leervormen te zijn”, vertelt CEO van de school Tess. Er is altijd een leraar, begeleider én onderwijsassistent aanwezig in de klas (die maximaal 16 leerlingen bevat). “Zo wordt alles in goede banen geleid en is er altijd hulp voor de leerlingen.’’

Wetenschapsexperimenten

De kinderen krijgen les door middel van laten zien, zelf ervaren en te laten uitproberen: TISA is van mening dat dit de beste manier is van educatie voor kinderen. Ook speelt TISA in op de eigen talenten van kinderen en kunnen hun leerpakket uitbreiden met onder andere muziek, kunst, cultuur en ondernemerschap. Kinderen worden op zo’n manier gestimuleerd om hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Denk daarbij aan schilder- en zanglessen van gekwalificeerde art teachers en de meest gave wetenschapsexperimenten tijdens het vak science. Dat alles gecombineerd met zoveel mogelijk plezier want dat is waar TISO voor staat. “De combinatie van plezier en de diversiteit aan praktijkgerichte vakken zorgt ervoor dat kinderen hun talenten sneller ontdekken”, vertelt medeoprichter Artem.

Meer quality time met je kind

TISA heeft een fulltime programma met onder andere aandacht voor sport, muziek en andere vakken. Het voordeel voor ouders is dat de tijd die je thuis hebt, echt benut kan worden met quality time. Dus geen heen en weer brengen naar buitenschoolse activiteiten of de discussies over het moeten maken van huiswerk: dit gebeurt allemaal op TISA zelf. Ook worden de ouders betrokken in het proces van de projecten op school. Dit doormiddel van meeloop-dagen of een eind presentatie van een muziekuitvoering.

Lees verder onder de foto’s >>

Robots

Bij TISA is alles projectgericht: van science projects tot muziekoptredens, je werkt altijd naar iets toe. En dat is leuk, legt Artem uit. “Bij onze kunstlessen leren de kinderen bijvoorbeeld om driedimensionaal te werken met futuristische apparatuur.” Ook beschikt de school over robot-apparatuur: niets iets wat je bij de gemiddelde basisschool vindt.

“We willen kinderen spelenderwijs leren om een world citizen te zijn die durft te ondernemen. Ondernemerschap is dan ook een belangrijk onderdeel van onze lessen”, vertelt Artem.

Kom naar de open dag op 26 maart

Als jij nieuwsgierig bent geworden, kom dan naar de open dag op zaterdag 26 maart. Niet alleen krijg je een exclusief kijkje in het hypermoderne en gezellige schoolgebouw maar je kind kan ook meedoen met één van de gave workshops. Zo kun je meedoen aan een wetenschapsexperiment over bevriezing of ga je een gaaf schilderij maken tijdens de art workshop.

Klik hier om je meteen aan te melden voor de open dag.

 • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Ai! Huurprijzen in Leiden zijn flink gestegen”

Ai! Huurprijzen in Leiden zijn flink gestegen

Ga naar “Dit is het lugubere verhaal achter deze Leidse gerechtstenen…”

Dit is het lugubere verhaal achter deze Leidse gerechtstenen…

blauwe steen
Ga naar “Nieuws: lichaam Daniël gevonden, Leidse drugswoning gesloten en meer (30 jul – 6 aug)”

Nieuws: lichaam Daniël gevonden, Leidse drugswoning gesloten en meer (30 jul – 6 aug)

leiden sleutelstad nieuwe rijn

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Bag it up! The folding travel bag € 19,99”

Bag it up! The folding travel bag € 19,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “L’Oréal mascara en lip make-up van € 29,98 voor € 14,99”

L’Oréal mascara en lip make-up van € 29,98 voor € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “PLUS Nederlandse Paprikamix van € 1,99 voor € 0,99”

PLUS Nederlandse Paprikamix van € 1,99 voor € 0,99

 • Geldig t/m 13 augustus 2022
Ga naar “Tot 30% korting op Blokker koffiemolens”

Tot 30% korting op Blokker koffiemolens

 • Geldig t/m 14 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Pedagogisch medewerker BSO bij Floreokids”

Pedagogisch medewerker BSO bij Floreokids

 • FloreoKids
 • Parttime
FloreokidsFloreokids

Topper

Ga naar “Pedagogisch medewerker bij Floreokids”

Pedagogisch medewerker bij Floreokids

 • FloreoKids
 • Fulltime/Parttime
FloreoKids

Topper

Agenda

Ga naar “Gesprekspicknick Singelpark”

Gesprekspicknick Singelpark

 • Iederal
 • 28 augustus 2022

Topper