Steeds meer coffeebars, lunchrooms en afhaal- en bezorgrestaurants in Leiden

Door Carin van der Meij 11 januari 2018

Eten en drinken afhalen, wij zijn er dol op. En wij zijn niet de enige. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus. In Leiden zijn er steeds meer afhaal- en bezorgrestaurants, maar ook coffeebar en lunchrooms.

Groei in Leiden

LocalFocus heeft op verzoek van marktonderzoeker Datlinq onderzoek gedaan naar hoeveel coffeebars, lunchrooms en afhaal- en bezorgrestaurants er in heel Nederland zijn. Landelijk gezien is dit aantal gegroeid, maar er is ook een groei te zien in onze sleutelstad. Zo blijken koffiebars erg populair te zijn. In 2012 telde Leiden nog maar zeven koffietentjes en dat zijn er inmiddels elf.

Afhalen en bezorgen

Leidenaren vinden het blijkbaar heerlijk om onderweg of thuis hun maaltijd te nuttigen. Het aantal restaurants dat zich alleen bezig houdt met afhaal- en bezorgmaaltijden is in de afgelopen vijf jaar gestegen van 24 naar 48. Leiden komt hiermee op plek nummer 7. In Amsterdam heb je de meeste afhaal- en bezorgrestaurants van Nederland.

Lunchrooms

Ook het aantal lunchrooms in Leiden is gestegen. In 2012 telde Leiden tien lunchrooms, inmiddels zijn dit er 17. Kortom: het wordt gezellig in de sleutelstad!

Brownies & Downies Leiden

Nieuw! Brownies & Downies Leiden opent morgen zijn deuren

Er is een nieuwe hotspot in town: Brownies & Downies Leiden opent morgen - 10 januari - name...
Carin van der Meij - Geplaatst op 9 januari 2018