Nederland is ontroerd: Leidse aflevering ‘Steenrijk, straatarm’ is een superhit

Door Lotte van den Elsen 12 januari 2019

Heb je de laatste aflevering van Steenrijk, straatarm al teruggekeken? Daarin zijn namelijk bekende Leidenaren te zien. En niet alleen wij hebben genoten van deze aflevering, heel Nederland is ontroerd!

Steenrijk, straatarm

Eerder deze week schreven wij al dat bekende Leidenaar Lorenzo en zijn partner Gaston in het programma Steenrijk, straatarm te zien zijn. Afgelopen woensdag (9 januari) konden wij op televisie zien hoe de Leidenaren ruilden met een gezin dat leefde van €70,- per week. Hoofd van dat gezin, vader Robert, voedt in zijn eentje vier kinderen op. In de aflevering brengt Robert met zijn gezin een week in Leiden door en geniet met volle teugen van lekker eten, shoppen in de Haarlemmerstraat en varen over de grachten.

Beeld: screenshot aflevering Steenrijk, straatarm (SBS6)

Mooiste aflevering

Ondertussen doen Lorenzo en Gaston hun uiterste best om zich aan het budget te houden. Ze doen zelfs boodschappen met een rekenmachine. Ook zamelen ze op een originele manier geld in voor het gezin van Robert. De aflevering eindigt met een ontroerende ontmoeting tussen de twee gezinnen, waarin Lorenzo vertelt: ”Wij hebben ons wel heel erg gerealiseerd in deze week dat het voor jou een soort overlevingsstrijd moet zijn elke week. Je bent de hele week aan het overleven in plaats van leven.” Veel kijkers hebben via Twitter gereageerd op de ontroerende aflevering van Steenrijk, straatarm. Het wordt zelfs de mooiste aflevering van Steenrijk, straatarm genoemd. Kijkers van de aflevering zijn inmiddels begonnen met het opzetten van een inzamelingsactie voor alleenstaande vader Robert. Heb je de uitzending gemist? Geen paniek. Je kunt hier de hele aflevering gratis terugkijken. 

Enkele reacties op het programma via Twitter:

 

Beeld: Twitter

Lees ook

Lorenzo

Kijktip! Bekende Leidenaren te zien in het programma Steenrijk, straatarm

Wij hebben een leuke kijktip voor je! Vanavond - 9 januari - kun je namelijk bekende Leidse gezichte...

Kijktip! Arjen Lubach test nieuw carnavalslied op publiek in Leiden

De creatieve duizendpoot Arjen Lubach is populair onder Leidenaren. Eerder deze week, op 8 en 9 janu...