Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: documentaire Jochem Myjer in Het Uur van de Wolf

Door Lidwien Arndt 28 september 2020

Kwetsbaar, zo omschrijft Jochem Myjer de documentaire Nog eentje dan. Maandenlang werd de cabaretier gevolgd door documentairemaker Suzanne Raes. Vanavond – 28 september 2020 – is het eindresultaat te bewonderen in het Uur van de Wolf op NPO2.

Suzanne Raes maakte eerder al documentaires over De Dijk en Boudewijn van Groot. Dit keer volgt ze Jochem Myjer tijdens zijn laatste optredens van de drie jaar durende theatertournee Adem in, Adem uit.

Sneak peek

Benieuwd wat je dan te zien krijgt? In augustus kondigde Jochem Myjer de documentaire aan met een kleine sneak peek:

View this post on Instagram

Toen gerenommeerd documentairemaakster Suzanne Raes (Uur van de Wolf) mij met journalist Rinske Wels een paar jaar geleden vroeg of ze mij mochten volgen in mijn jaar ‘Carré’ was ik vereerd, maar aanvankelijk niet enthousiast. Ik vind dat je het het harde werken, het bijna autistische perfectionisme en het rauwe niet moet laten zien, want dat tast de magie aan van wat je op het podium doet. Daarnaast vind ik het ook iets ijdels hebben. Na vele discussies en lang beraad heb ik haar toch toestemming gegeven, omdat ik groot fan ben van haar als maakster en omdat ik haar vertrouwde dat ze er iets goeds/echts van kon maken, wat misschien voor mijn kinderen later ook leuk is om te zien. Ik heb het inmiddels mogen zien en ik ben nog steeds lichtelijk in shock. Op het podium staan voor een groot publiek is al vrij kwetsbaar, maar deze docu is zo kwetsbaar dat ik er zelf bijna niet naar kan kijken. Het was namelijk een jaar van uitersten. Aan de éne kant het magische moment van 100 keer Carré, waar ik als jongetje al van droomde. En aan de andere kant de fysieke strijd met een lichaam die niet meer mee wil werken na die klotetumoren in mijn ruggenmerg. Met elke avond anderhalf uur zwaar genieten van de gehele AdeminAdemuit-tour en aan de andere kant de volslagen eenzaamheid in een hotelkamer en het missen van mijn kinderen en vrouw, die steeds meer gedurende de tour van me verwijderden. Zelden in mijn leven ben ik zo bang geweest om dit te delen met iedereen. Maar fuck it. Ik ben wie ik ben. Iemand die zielsveel van zijn vak houdt, van mensen vermaken en pleasen en aan de andere kant ook een goede vader en partner wil zijn en en net als iedereen moet omgaan met de obstakels die het leven op ons pad metselt. Dus laat het maar zien. De film zal te zien zijn tijdens het Nederlands Film Festival 25 sept-3 okt in Utrecht. De Uitzending is op 28 september om 20:25 in het Uur vd Wolf, NPO2. In het kader van het 25jarig bestaan van Het Uur van de Wolf. Op 16 september zal deze film al in première gaan in een ‘coronaproof’ Carré. Er zijn 190 plaatsen beschikbaar voor de geïnteresseerden die daar bij willen zijn. Klik op link in mijn bio voor tickets!

A post shared by Jochem Myjer (@jochemmyjer) on

Nog eentje dan is dus op 28 september om 20.25 uur in Het Uur van de Wolf te zien op NPO2. Daarnaast kun je de film bewonderen tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht tot 3 oktober.

Lees ook:

Grillen en gieren: Jochem Myjer te gast bij kookserie van BBQ-chef Ralph de Kok

Ralph de Kok ken je misschien wel van 'Ik BBQ voor jou', op SBS 6. De bekende grillmaster heeft ook ...
jochem myjer

Hilarisch! Jochem Myjer jaagt Leidse caissière de stuipen op het lijf

Wat een grappenmaker is het toch. Niet alleen in het theater, ook in zijn privéleven is Jochem Myjer...
Jochem Myjer

Nieuws! Fotografe Anne Reitsma brengt fotoboek over Jochem Myjer uit

Altijd al een kijkje willen nemen in het leven van de beroemde cabaretier Jochem Myjer? Dat kan! Hij...