Oud-Leidenaar Kjeld Nuis wint Olympisch goud op 1500 meter schaatsen

Door Carin van der Meij 13 februari 2018

Yes, yes, yes! Oud-Leidenaar Kjeld Nuis heeft zojuist Olympisch goud gewonnen tijdens de 1500 meter schaatsen. Met 1.44,01 wist hij alle mannen te verslaan.

Kjeld Nuis wint Olympisch goud goud

Het is dag vier van de Olympische Spelen en Kjeld Nuis heeft een Olympische medaille in de pocket. Kjeld Nuis moest tijdens zijn 1500 meter schaatsen tegen de Japanner Takuro Oda. Hij zette een rit neer van 1.44,01 en dat leverde hem een gouden medaille op. Ook Nederlanders Koen Verweij en Patrick Roest deden mee aan de 1500 meter schaatsen. Roest kwam op de 2e plek en wint daarmee een zilveren medaille. Verweij komt op de 11e plek. Zo beleefde de ouders van Kjeld de wedstrijd:

Olympische Spelen

Op vrijdag 9 februari zijn de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018 van start gegaan. Tot 25 februari zal de crème de la crème van de sportwereld strijden voor een medaille. En ook twee Leidse sporters doen mee, Kjeld Nuis maar ook Esmee Visser. Kjeld is geboren in Leiden en heeft in onze sleutelstad voor het eerst op schaatsen gestaan. Op zijn zevende volgde hij een cursus in Leiden en was vanaf dat moment verkocht. Meer over Kjeld en Esmee lees je in onderstaande artikel.

Esmee Visser leiden

Vet! Deze twee Olympische sporters zijn geboren in Leiden

Op vrijdag 9 februari - morgen dus - gaan de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018 van start. Tot...

Meer over

Nieuws Sport