Wist jij dit? In Japan hebben ze onder andere Leiden nagebouwd

Door Carin van der Meij 12 januari 2018

Japan is dol op Nederland. Zo dol dat ze ons kikkerlandje hebben nagebouwd. Echt waar. In Japan heb je een themapark genaamd Huis ten Bosch. Het park is een replica van een Nederlands stadje met allerlei Nederlandse gebouwen. Gebouwen uit onder andere Amsterdam, Utrecht, Gouda en ook Leiden.

Huis ten Bosch

Eerlijk is eerlijk, het is een beetje maf. Maar wel heel leuk! Themapark Huis ten Bosch is een idee van Yoshikuni Kamichika. Toen de Japanner voor het eerst Nederland bezocht was hij direct onder de indruk. Hij gebruikte het als inspiratie voor zijn nieuwe themapark. Hij liet meer dan zes kilometer kanalen graven, en liet 400.000 bomen en 300.000 bloemen planten. Ook maakte hij replica’s van beroemde Nederlandse gebouwen.

Leiden

Als je door het park loopt zie je allerlei Nederlandse gebouwen. De Utrechtse Domtoren, het Amsterdamse Hotel de l’Europe, maar ook de Leidse Koornbrug. Kijk maar in de video hieronder (vanaf 04.16). De band tussen dit park en Leiden is ook heel hecht. Veel Leidse studenten die de studie Japan volgen gaan in hun tweede studiejaar naar Japan en mogen dan ook werken in dit park.

Leiden

Deze 10 plekken in Leiden vinden toeristen geweldig

Niet alleen Leidenaren zijn gek op Leiden, ook toeristen kunnen ons mooie stadje niet weerstaan. Kri...