Wist je dit? Leiden heeft een Dinsdag Avond Club en dit houdt het in

Door Lotte van den Elsen 12 maart 2019

Als Leidenaar ben je je er waarschijnlijk wel van bewust dat Leiden vele studentenverenigingen heeft. Misschien ben je zelf wel ergens lid of was je dat in een ver grijs verleden. De laatste tijd zien wij steeds vaker dingen voorbij komen over de DAC: de Dinsdag Avond Club. Wij waren benieuwd naar wat het verhaal is achter deze geheimzinnige naam. 

Lekker mysterieus

De Dinsdag Avond Club, het klinkt lekker mysterieus. De eerste regel van de Dinsdag Avond Club is ook: je praat niet over de Dinsdag Avond Club. Deze club spreekt af in verlaten gebouwen en donkere kelders om daar een lekker potje te knokken. Nee grapje natuurlijk. Wat de Dinsdag Avond Club wel doet? Dat zochten we even uit.

De Dinsdag Avond Club

De Dinsdag Avond Club (DAC) is een organisatie voor studenten die wekelijks, op de dinsdagavond, een bijeenkomst heeft. De club bestaat sinds 2014 en is gevestigd in het pand van Odessa (nu Club Jaune). De vereniging is vergelijkbaar met een ‘traditionele’ gezelligheidsvereniging zoals Augustinus of Minerva, maar er zijn ook wat verschillen. Er is geen ontgroening, er zijn geen verplichtingen en ook studenten uit andere steden zijn welkom. Op het moment telt de club 527 leden.

Dit doen ze

Elke dinsdagavond komt de club samen aan de Hogewoerd en daarnaast organiseren zij ook regelmatig feestjes en andere activiteiten. Behalve de algemene bijeenkomsten, kunnen leden zich ook aansluiten bij subgroepjes, waarmee ze onderling activiteiten en afspraken plannen. Er zijn tot nu toe 13 SubClubs, bijvoorbeeld de TheaterSub en BierSub. Zo, weet je dat ook weer!