Terugblik: deze Leidse scholiere stond in de finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2018

Door Lotte van den Elsen 15 mei 2019

Spannend! Morgen – 16 mei – kunnen we genieten van de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wij zijn benieuwd hoe Duncan Laurance het er vanaf gaat brengen. Wist je dat vorig jaar een Leidse scholiere meedeed aan de junior variant van deze wedstrijd? 

Max & Anne

Ja, van Anne en Max hebben we wel gehoord in Leiden, daar kun je lekker koffie drinken en gebakjes eten. Maar ken je ook het duo Max en Anne? Deze zingende tieners van destijds 14 jaar wonnen in 2018 de Nederlandse voorrondes van het Junior Songfestival. Namens Nederland mochten zij deelnemen aan de finale in Minsk, daar haalden zij de dertiende plek.

Samen

Het liedje waarmee zij optraden heette ‘samen’, een romantisch liedje over liefde op afstand. Wij horen af en toe wel een beetje een prominente r bij Anne, en dat kan goed kloppen, want deze jongedame komt uit Voorschoten en gaat naar school aan het Leonardo College in Leiden. Anne zullen we vast nog wel vaker gaan horen, in 2018 nam zij deel aan The Voice Kids en ook speelde zij in verschillende musicals.

Lees ook:

Jelle

Jelle deed dit seizoen mee aan The Voice: ‘Ik verstond eigenlijk helemaal niks meer van wat de coaches zeiden’

Wist jij dat aan dit seizoen van het populaire tv-programma The voice of Holland een Leidenaar meede...
Kayleigh

Even terugkijken: 5 x Leidenaren die afgelopen seizoen meededen aan First Dates

Het is toch wel één van onze lievelingsprogramma's: First Dates. Helaas moeten we even geduld hebben...