Het is vrijdag erg druk rondom de Nieuwe Rijn en dit is waarom

Door Carin van der Meij 20 maart 2019

Wij weten heus wel dat jullie – net als wij – hele nieuwsgierige aagjes zijn. Daarom helpen wij alvast een handje. Op vrijdag 22 maart staan er veel mensen rondom de Nieuwe Rijn. Natuurlijk willen jullie weten waarom. Hier het verlossende antwoord.

Wereld Water Dag

Op vrijdag 22 maart is het Wereld Water Dag. Speciaal op deze dag wordt het water vanaf het stadhuis van Leiden tot aan het stadhuis van Rotterdam schoongemaakt. Dit is 45 kilometer! Deze lange route is opgedeeld in 24 etappes van ongeveer twee kilometer per deel. Vanaf 10.00 uur begint de schoonmaak aan onder andere de Nieuwe Rijn, het Rijn-Schiekanaal, de Schie, de Maas en de Rotte. Hoe lang duurt dit dan? Om de 15 minuten start een etappe met het schoonmaken, in totaal wordt er dus zes uur schoongemaakt.

Meehelpen

En wie gaan dat dan doen? Vrijwilligers! In totaal is er plek voor zo’n 1000 mensen die helpen aan deze bijzondere schoonmaak. Begeleiders delen schepnetjes, vuilniszakken, handschoenen en prikstokken uit… alles wat je nodig hebt! Wil je een handje helpen? Om 10.00 uur start de schoonmaak aan de Nieuwe Rijn, verzamelen is op het Stadhuisplein. Je kunt je van te voren inschrijven. Lees hier meer informatie.

Lees ook:

kleine criminelen

Terugkijktip! Stadhuis van Leiden te bewonderen in nieuwe kinderserie op NPO Zapp

Kijkteris! Wij hebben iets leuks gespot. De nieuwe VPRO-kinderserie Zeven Kleine Criminelen heeft ee...

Wat een toewijding! 21 x glibbers met een Leidse tatoeage

Je weet dat je een Leidenaar bent als... je een Leidse tatoeage hebt. Wij vroegen ons af of er mense...

MAG DAT: fietsen door Leiden als je alcohol hebt gedronken?

Hoppa! Je gaat weer naar huis na een fijne stapavond en rijdt op je fiets naar huis. Natuurlijk heb ...