Gespot! Dit is waarom er een enorm varken op de Lammermarkt staat

Door Carin van der Meij 14 mei 2019

Is het je ook opgevallen? Er staat sinds maandag 13 mei opeens een gigantisch varken op de Lammermarkt. Wij zijn natuurlijk razend benieuwd wat zo’n groot kunstwerk nu opeens in onze sleutelstad komt doen. Tijd om op onderzoek uit te gaan. 

Varken op de Lammermarkt

Dit varken staat er wel degelijk met een reden. Het varken op de Lammermarkt is bedoeld om Leidenaren stil te laten staan bij het welzijn van dieren die leven in de vee-industrie. ‘Ode aan het varken’, heet het kunstwerk en is gemaakt door kunstenares Jantien van Mook. Het werk is mede mogelijk gemaakt door de Partij voor de Dieren en enkele dierenbeschermingsorganisaties.

Rondreizen

Dit is niet de eerste locatie waar dit bijzondere kunstwerk tentoon wordt gesteld. Begin november 2018 is ‘Ode aan het varken’ voor het eerst onthuld in het Amsterdamse Westerpark en sindsdien heeft het kunstwerk onder andere al in Den Haag, Haarlem, Eindhoven en Utrecht gestaan. Nu dus de beurt aan Leiden. Het kunstwerk wordt op woensdagmiddag officieel onthuld in het bijzijn van Jantien Mook en Marianne Thieme. Hoe lang het varken hier blijft is nog niet bekend.

Ander nieuws:

Willem alexander

Koning Willem-Alexander komt binnenkort naar Leiden

Hoog bezoek! Koning Willem-Alexander komt binnenkort naar zijn oude studentenstad. Waarom? Om het ve...
leiden marathon

Gezocht! Leidenaren die meedoen aan de Leiden Marathon

Doe jij dit jaar mee aan de Leiden Marathon? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zijn namelijk razend...