Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Lotte van den Elsen 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan in Leiden groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet, dat zijn Pokémon GO-spelers. In de binnenstad, maar ook in de Leidse parken zie je ze bijvoorbeeld regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die een paar jaar terug ineens heel populair was? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémon te vangen. Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Dat kan tussen 11.00 en 14.00 uur zaterdag. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden, elk land op zijn eigen tijd.

Eén optie

Ook in de sleutelstad is er een groep van fanatieke Pokémon GO-spelers. Wil jij andere Leidse fans ontmoeten? Je kunt je dan aansluiten bij hun Facebookgroep. Via die groep kun je ook toegang krijgen tot een app-groep speciaal voor Leidse spelers.

Meer weten over Pokémon GO in Leiden Kijk hier.

We mogen bijna! Dit is er komend weekend te doen in Leiden

Wow, voelen jullie dat ook? Dat fijne, hartverwarmende gevoel van het weekend dat voor de deur staat...
Lorenzo

Kijktip! Bekende Leidenaren te zien in het programma Steenrijk, straatarm

Wij hebben een leuke kijktip voor je! Vanavond - 9 januari - kun je namelijk bekende Leidse gezichte...