Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er kunstwerken in een leegstaand pand aan het Stationsplein staan

Door Carin van der Meij 31 januari 2019

Is het je al opgevallen dat er weer beweging is in het pand waar voorheen restaurant De Kleine Wereld zat? Er wordt niet gebouwd… Nee, er staan kunstwerken voor de ramen. Van wie zijn deze werken en waarom staan die daar? Daar hebben wij een antwoord op. 

Vensterbank

Docent en kunstenaar Marissa Karlas is de initiatiefnemer van de expositiereeks ‘Vensterbank’ aan het Stationsplein 208. Want dat is het: een expositiereeks van getalenteerde kunstenaars. Marissa is van mening dat er te weinig plek is voor experimentele kunst en heeft daarom dit idee gepresenteerd tijdens een pitchavond van Awesome Foundation Leiden. Daarmee won de 27-jarige duizend euro om de tentoonstelling echt te realiseren.

vensterbank
Beeld: indebuurt Leiden

 

Gratis kunst

Zo, nu weet je dus waarom er allemaal kunstwerken in dit leegstaande pand staan. Tot en met september 2019 worden er elke twee maanden nieuwe kunstwerken gepresenteerd. Het idee is dat je vanaf de straat het werk gratis en voor niets kunt bewonderen. Tof idee toch? Meer over dit idee kun je vinden op de Facebookpagina van Vensterbank.

Lees ook:

huizen grachtenpand

Feitje! Dit is waarom monumentale panden een raampje boven de voordeur hebben

Eén van de redenen waarom Leiden zo mooi is, is vanwege de monumentale panden. Maar is het je wel ee...
william

Wat leuk: Leidse docent zit in de halve finale van Got Talent España

In Nederland is William docent Nederlands en burgerschap in Leiden. In Spanje is deze 44-jarige een ...