Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plek staat het Alrijne Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Redactie indebuurt Leiden 8 november 2019

Het Alrijne Ziekenhuis, met vestigingen in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, heeft in de AD Ziekenhuis Top 100 een 33e plek gekregen in de ranglijst van 40 streekziekenhuizen. 

De ranglijst maakt onderscheid tussen de zogenoemde topklinische en de algemene- of streekziekenhuizen. Er waren dit jaar twee winnaars: het Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. De eerste is het beste streekziekenhuis, de ander is de nummer één bij de topklinische ziekenhuizen.

Beoordeling

De Top 100 gebruikt gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De instellingen worden beoordeeld op meer dan dertig onderdelen die iets zeggen over het niveau van de zorg, zoals toezicht op medicijngebruik, uitkomsten van veelvoorkomende operaties of juist heel complexe operaties, de kwaliteit van de verpleging of tijdige start van een behandeling.

Hier kun je het volledige overzicht bekijken en zien wat de score van het Alrijne Ziekenhuis is in de verschillende categorieën waarmee de beoordeling tot stand is gekomen. Het totaal van de verschillende onderdelen heeft geleid tot de 33ste plek voor het ziekenhuis.

LMUC

Waar staat het LUMC in deze lijst, vraag je je af? Het LUMC valt niet onder de topklinische of de algemene- of streekziekenhuizen, maar staat in het rijtje Academische Ziekenhuizen. Daarom krijgt het ziekenhuis geen plekje in de ranglijst en geen eindscore.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.


Lees ook

Holy shit! Het ziekenhuis van Leiden is op zoek naar poepdonoren en dit is waarom

Denk je: vandaag is echt een shitdag? Niet getreurd! Je kunt namelijk altijd nog iets betekenen in d...
charlotte

Charlotte (33) belandde tijdens haar wereldreis in een Thais ziekenhuis: ‘Ik kon niet meer lopen van de pijn’

Verrijking. Zo zou Charlotte Mackay haar wereldreis in één woord omschrijven. In november 2017 beslo...
ambulance 112

Nieuws! Een Leids ziekenhuis staat in de Ziekenhuis Top 100

Hoe goed zijn de ziekenhuizen in Nederland nou eigenlijk? Het AD onderzoekt het ieder jaar en komt z...
Belgisch Biercafé Oliviers

In dit oude Leidse ziekenhuis schijnt het te spoken (video)

Wij zijn natuurlijk al een beetje in de halloweenstemming aan het raken en zo kwamen wij dit griezel...