Oh no! Intertoys is nu definitief failliet

Door Carin van der Meij 21 februari 2019

Eerder deze maand kwam het nieuws al naar buiten dat speelgoedwinkel Intertoys in zwaar weer zit. En nu is het dan daadwerkelijk zo: Intertoys is failliet verklaard. 

Ontslagen

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim 3000 werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. In Leiden zijn er op dit moment twee vestigingen van deze speelgoedwinkel. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Franchise

De Intertoys franchiseondernemers vallen niet automatisch onder het faillissement. Deze winkels blijven sowieso open, maar natuurlijk zal dit wel impact gaan hebben voor de bedrijfsvoering van deze franchisers. De Leidse vestigingen zijn overigens geen franchiseondernemingen.

Moordende concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren. Helaas kunnen we dus binnenkort niet meer speelgoed shoppen in die gezellige gele winkels.


Meer over Intertoys ontdekken?

Intertoys speelgoedwinkels

Nu gesloten12:00 - 17:00

Haarlemmerstraat 158, Leiden

Bekijk meer:speelgoedwinkels

Lees ook:

Woonnieuws! Dit gebeurt er met de oude Nijverheidsschool in Leiden

Wij van indebuurt hebben een heel leuk nieuwtje voor jullie. Niet alleen voor Leidenaren die op zoek...

Wil je zien: 13 x hilarische namen van wifi-netwerken in Leiden

Laten we eerlijk zijn: Leidenaren zijn gewoon de leukste mensen. Sociaal, gezellig en ook nog eens s...