Tip! Je kunt nu een abonnement nemen op leuke Leidse uitjes

Door Lotte van den Elsen 13 maart 2018

Goed nieuws voor liefhebbers van films, theater en musea. Deze week is de lancering van We Are Public in Leiden. Dit is een soort abonnement op leuke culturele uitjes. Vrijdag 16 maart wordt de lancering gevierd met een groot feest.

We Are Public

Hoe werkt We Are Public? We zochten het even uit. We Are Public is een soort abonnement-dienst op cultuur. Je betaalt een vast bedrag van €15,- per maand. Voor dit bedrag krijg je toegang tot een selectie van zo’n vijftig voorstellingen, concerten, films en exposities in jouw regio. We Are Public bestond al in Amsterdam, Den Haag, Brabant en Haarlem. Vanaf deze week start de organisatie dus ook in Leiden. En ook leuk om te weten: je abonnement is in elk regio geldig, dus een voorstelling pakken in Amsterdam kan ook gewoon.

Feest!

Aanstaande vrijdag – 16 maart – is er een feest in Theater Ins Blau aan de Haagweg. De avond start om 17.00 uur. Er zijn leuke optredens, bijvoorbeeld een dansvoorstelling van Rosa Allessie en poëzie van Leidse dichter René Oskam. Ook staat Karels Biofriet met zijn huifkar voor de deur, dus aan lekkere hapjes geen gebrek. Als je een We Are Public-pas neemt kun je om 20.30 uur meteen naar de voorstelling UR van performancecollectief URLAND. Daarna is om 22.00 uur een afterparty in Galerie Café de Leidse Lente. Genoeg leuks op de planning dus!

René Oskam

Dichter René Oskam: ‘Vijf jaar geleden had ik nog nooit een gedicht geschreven.’

Onze Leidenaar van de week is eigenlijk gewoon een bekende Nederlander. Misschien ken je zijn gezich...