Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! De Buurt keert deze zomer terug naar Leiden

Door Lidwien Arndt 30 juni 2020

Herinner je je De Buurt nog? De tijdelijke hangout tegenover Leiden Centraal in de zomer van 2016? Er waren feestjes, je kon er wat drinken, eten en luisteren naar optredens. Het was een groot succes, dus wij kijken al jaren uit naar een nieuwe editie. In mei kwam daar het goede nieuws: er zijn plannen voor Buurt 2.0 en die plannen worden heel binnenkort al werkelijkheid.

De nieuwe editie opent al op vrijdag 10 juli en heet Buurt 1.5, met een knipoog naar de anderhalvemetersamenleving. De plek? Het Pesthuiscomplex, tussen Naturalis en het LUMC.

Het zomerse Buurt-sfeertje

Bjorn de Jong is één van de initiatiefnemers en vertelt iets meer over wat we kunnen verwachten van deze editie: “‘We gaan dit keer niet de hele locatie volzetten met containers, maar je kan wel het zomerse ‘Buurt-sfeertje’ verwachten”. Zo komt er onder andere een groot festivalterras op de binnenplaats van het Pesthuis, een Leidse winkel die gevuld zal worden door Leidse retailers, krijgt de culturele sector weer een fysiek podium, zijn er diverse exposities en zijn er een tal van activiteiten waaronder jeu de boulesbanen.

Coronamaatregelen

“Ieders gezondheid staat natuurlijk met stip op nummer 1, daarom wordt alles volgens protocol ingedeeld en gaan we iets anders te werk dan normaal”, zegt Koen ten Haken, mede-organisator. “Er zit een maximum aan het aantal bezoekers en zal er gewerkt gaan worden met een bestelapp. Door de inzet van de bestelapp kan iedereen vanaf zijn tafeltje heerlijke drankjes en hapjes bestellen, zo zorgen we ervoor dat er minder contactmomenten zijn met ons personeel”, vult Bas Schreuder aan, ook één van de gezichten achter het event.

Alle informatie op een rij

Dan de praktische informatie: De Buurt 1.5 is vanaf vrijdag 10 juli tot en met zaterdag 3 oktober iedere week geopend. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je tussen 12:00 en 01:00 uur binnen wandelen in het Pesthuis. Je betaalt € 1,50 entree. Bjorn: “Die €1,50 gaat in de Leidse spaarpot die we aan het einde van de rit uitkeren aan een aantal van onze leveranciers. Hiermee willen we hen een helpende hand bieden in tijden waarin zij zwaar worden getroffen, je zou het dus een soort Leids goed doel kunnen noemen.”

Lees ook:

Haarlemmerstraat megapand zara

The word is out! Zara opent winkel in Leiden

Echt een verrassing was het eigenlijk al niet meer: er komt een Zara in het megagrote, vernieuwde wi...

Nieuw in Leiden: maak kennis met Café Scheltema

De stad borrelt en leeft weer! Van clubs die omgetoverd worden tot biergarten en hele pleinen die de...

Jawohl, sehr toll! Leiden krijgt een biergarten

Een biergarten is nou typisch iets in de categorie: hebben we nog niet in Leiden, maar willen we wel...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.