Woehoe! Leiden heeft er een nieuwe lunchroom bij en zo ziet die eruit

Aangeboden door Hudson Coffee Leiden 18 februari 2019

Nieuwe plekjes ontdekken in Leiden: wij zijn er dol op! Of het nu een leuk plekje is om te stappen, te winkelen of lekker te eten. Zo mochten wij pas een kijkje nemen in een gloednieuwe lunchroom: Hudson Coffee. Zo ziet het eruit!

De Hudson

De Hudson ken je vast wel, dit gezellige restaurant zit aan de Nieuwe Beestenmarkt. Je kunt er lekker genieten van de Amerikaanse keuken, maar ook borrelen met cocktails en speciaalbiertjes. Sinds kort is Hudson een nieuwe uitdaging aan gegaan: een lunchroom! Hudson Coffee bevindt zich op Nieuwe Beestenmarkt 15-21, naast restaurant Hudson. Bedrijfsleider Dave vertelt ons trots: ”Het pand naast ons stond al een hele tijd leeg. Superzonde, want het is een hele mooie ruimte met veel licht en een mooi uitzicht. Een paar maanden geleden dachten wij: waarom gaan we er zelf niet mee aan de slag? We hebben een hele tijd intensief geklust en nu is onze nieuwe lunchroom af.”

Beeld: indebuurt Leiden

Hudson Coffee

En het resultaat mag er zeker wezen! We zien een sfeervolle lichte ruimte met glas in loodramen, grote leren banken en gezellige zithoekjes. Aan het raam is een barretje met hoge krukken, perfect voor degenen die willen werken of juist lekker mensen willen kijken. Extra bijzonder is het uitzicht op molen de Valk, Leidser wordt het bijna niet! Dave vertelt: ”In de zomer gaan we hier ook een mooi terras maken, dan zijn er ook buiten volop zit plekken.”

De menukaart

En wat staat er dan zoal op het menu? Dave laat ons het één en ander zien. ”We hebben heerlijk gebak, bijvoorbeeld cheesecake, red velvet cake en shortbread. Mensen kunnen hier ook komen ontbijten, bijvoorbeeld met fried eggs of tostini’s. We hebben ook echte typische Amerikaanse gerechten zoals American pancakes en Philly cheese steak sandwhiches. ” Ook op haastige ochtenden kun je hier prima terecht: je kunt namelijk ook koffie, gebakjes en ontbijtjes afhalen.

Beeld: Hudson Coffee
Beeld: Hudson Coffee

Vegan

Eén van de ontwikkelingen waar bedrijfsleider Dave erg blij mee is, is het nieuwe assortiment aan vega(n) producten. ”Dat ligt natuurlijk een beetje uit ons straatje, omdat we bij Hudson veel vlees serveren. Ik vind het superleuk dat we in onze lunchroom juist ook vega en biologische producten gaan verkopen. Zo kan iedereen hier terecht voor iets lekkers.” Daar heeft Dave geen woord van gelogen, want we spieken even op de kaart en zien onder andere een Double Vega Burger en een Delicous V sandwich. Niet verkeerd hoor!

Beeld: Hudson

Koffie

So far, so good. Maar eh, nog wel één belangrijk ding: hoe zit het met de koffie bij Hudson Coffee? Geen onbelangrijk puntje natuurlijk. Dave showt ons trots zijn gloednieuwe koffieapparaat, waarmee hij fresh brewed coffees maakt. ”Een Italiaans model, één van de nieuwste die er is. We zijn er superblij mee!” Daarnaast heeft Hudson Coffee ook nog eens zijn eigen coffee roast, samengesteld uit de beste koffiebonen. Voor als het straks wat warmer wordt, is het ook goed om te weten dat er niet alleen hete koffie, maar ook ijskoffie’s op het menu staan. Lekkerrrr!

Beeld: Hudson

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hudson Coffee Leiden. Meer over Hudson Coffee Leiden ontdekken?

Hudson Coffee Leiden lunch

Nu open10:00 - 00:00

Nieuwe Beestenmarkt 15-21, Leiden

Bekijk meer:lunch

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.