Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Smakelijk nieuws: Bistro to go opent binnenkort in Leiden

Door Lidwien Arndt 5 juni 2020

Attentie, liefhebbers van het goede eten! Leiden krijgt een culinaire hotspot erbij: Bistro to go, een traiteur/ delicatessenzaak van het stel achter Bistro Bord’o. En dit is wat we weten over de nieuwe zaak.

Oscar en Maike Zitman runnen al jaren het chique Bistro Bord’o aan de Apothekersdijk. De bijzondere gerechten die worden gecreëerd in dat restaurant, kun je binnenkort ook mee naar huis nemen óf thuis proberen na te maken.

Historische gevel

Aan de Prinsessekade 5, waar de ING-pinauatomaat zat, is flink verbouwd. Met behulp van een oude foto (zie hieronder) is de oude gevel weer terug van weggeweest. Oscar: “Ons magazijn zat achter de pinautomaat en het idee voor een traiteur/ delicatessenzaak lag al een tijdje op de plank. Toen de huurbaas vertelde over de plannen voor de gevel, hebben we onze kans gegrepen om dat idee waar te maken.”

Verhaal gaat verder onder de foto’s

Foto: Bistro to go
Foto: Erfgoed Leiden en Omstreken

In de zaak

Vanaf half juni kun je bij Bistro to go hele maaltijden afhalen, maar ook zelfgemaakte kruidenmixen kopen en granola, wijn, olijfolie, koffie en nog veel meer lekkers. Alsof je boodschappen doet bij je favoriete restaurant!

Half juni open

“Door de coronacrisis liep de verbouwing iets uit en wachten we nog steeds op wat spullen. Maar zodra het klaar is, gaan we open. En ik verwacht dat dat toch half juni al is.” Vanaf dan kun je van dinsdag tot en met zaterdag binnenlopen bij Bistro to go.

Lees ook:

Bar raphael

Gespot: Café van Engelen heeft een nieuwe naam en dit verandert er nog meer

Café van Engelen is al járen een begrip in Leiden. Het café slash restaurant aan de Nieuwe Rijn ging...

Mamie Gourmande breidt uit: La Cuisine de Mamie opent binnenkort in Leiden

Oh là là! Goed nieuws voor liefhebbers van de Franse bakkerij Mamie Gourmande: de bakkerij breidt ui...

Hotspot alert: Grand Café Van ’t Huis opent binnenkort in Leiden

Nog maar heel even wachten en dan mogen we het terras weer op en uit eten. Natuurlijk ga je meteen l...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.