Sip sip hooray: er komt een nieuwe wijnbar in Leiden

Door Carin van der Meij 9 februari 2019

Kijk eens wat wij hebben gespot. Binnenkort kun je een nieuwe hotspot uitproberen met je vrienden of vriendinnen, want Leiden krijgt er een wijnbar bij. Wij vertellen je meer.

Wijnbar Burgemeester Goeswijn

Nog eventjes en Leiden is de wijnhoofdstad van Nederland. Oké, oké, we overdrijven een beetje maar dit is de tweede wijnbar die in korte tijd in onze sleutelstad opengaat. Ons hoor je niet klagen! De nieuwe horecazaak heet Wijnbar Burgemeester Goeswijn en komt in de Choorlammersteeg 1D. Voorheen zat hier restaurant Fifo. Eigenaresse Chrissie (24) is druk bezig met de voorbereidingen. “Ik heb altijd de droom gehad om zelf iets te openen.” Deze droom gaat dus binnenkort in vervulling, want de wijnbar gaat in april open.

Het concept

Chrissie vertelt ons ook iets meer over het concept. “Het wordt een wijnbar met een gebalanceerde kaart, maar met genoeg keus. We kunnen een lekker hapje adviseren die bij je wijn past of met een groter gezelschap kun je voor een borrelplank kiezen. Met een hapje en drankje kun je achterover leunend op de panterbank boven zitten of beneden zelf een funky plaatje opzetten. We gaan een aantal dagen ook open voor lunch en bakkies met wat zoets.” Klinkt goed!

Lees ook:

Het Slachthuis

Video: vegan hotspot Het Slachthuis is geopend en zo ziet het eruit

Leiden is weer een nieuwe hotspot rijker, want Het Slachthuis heeft donderdag 7 februari de deuren g...
Dunkin donuts

OMG! Dunkin’ Donuts opent een vestiging in Leiden

Let's go (do)nuts! Het ziet er naar uit dat we de sportschool nog maar eventjes moeten uitstellen, w...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.