Say cheeeeese! Leiden krijgt zijn allereerste kaasfonduerestaurant

Door Carin van der Meij 17 oktober 2018
Kaasliefhebbers: wij gaan je dag een stukje mooier maken met dit nieuws. Leiden krijgt zijn allereerste kaasfonduerestaurant. Maaaaar… Je moet er snel bij zijn, het gaat namelijk om een pop-up restaurant.

Pop-up kaasfonduerestaurant

Smelt je weg van dit heerlijke nieuws? Wij houden je niet langer in spanning en vertellen je er meer over. Het pop-up kaasfonduerestaurant gaat Femme Fromage heten en het is in handen van de Leidse Gaby Tuinhof de Moed. Zij vertelt ons: “Dit idee lag al een jaar op de plank en ik vond het nu tijd worden om het te gaan realiseren.” In het restaurant kun je alleen maar kaasfondue eten, er staan geen andere gerechten op de kaart.

Waar en wanneer?

Waar kun je binnenkort kaas smikkelen? Aan de Nieuwe Beestenmarkt 10 gaat Femme Fromage binnenkort open, voorheen zat hier café de Nachtwacht. Helaas, je moet nog even wachten op dit kaaspaleis. Deze week begint de verbouwing van het pand en Gaby hoopt vrijdag 23 november haar restaurant te kunnen openen. Het is een pop-up concept wat in dit geval betekent dat het restaurant drie maanden open blijft. Tot 23 februari dus! Het restaurant is drie dagen per week geopend: vrijdag, zaterdag, zondag van 17.30 tot 21.30 uur.

Reserveren

Volgens Gaby stromen de aanvragen al binnen, dus mocht je hier een hapje willen weten is het handig om van te voren te reserveren! Dit kun je doen vanaf 19 november via de Facebookpagina van Femme Fromage.

Lees ook:

winkel pand leeg

Kijkteris! In dit pand aan de Nieuwe Rijn komt een groot restaurant en wij weten welke

Oelala... In onze sleutelstad komt er volgend jaar een nieuw restaurant. Hebben wij je interesse gew...

Annebe (49) heeft een eigen B&B naast de Pieterskerk en wij keken binnen!

Deze week nemen wij een kijkje in de woning van Annebe aan de Pieterskerkstraat. Extra leuk, want An...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.