Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Leiden: maak kennis met Café Scheltema

Door Lidwien Arndt 27 juni 2020

De stad borrelt en leeft weer! Van clubs die omgetoverd worden tot biergarten en hele pleinen die deze zomer dienen als terras, we krijgen weer steeds vaker leuke nieuwtjes binnen. Zo ook deze, uit het Leidse Cultuur Kwartier. Over Scheltema Leiden en hun nieuwe horecazaak aan huis: Café Scheltema. 

Scheltema Leiden kennen we natuurlijk allemaal als locatie voor (culturele) evenementen. Maar, de agenda zag (en eigenlijk ziet) er akelig leeg uit door de coronacrisis.

Café Scheltema

Om tóch de deuren weer te openen, heeft de organisatie iets nieuws bedacht: Café Scheltema. En op vrijdag 26 juni werden de eerste tafeltjes bediend. “We zitten nu nog een in testfase”, vertelt marketeer Riel. “Het is nog even uitproberen en de kaart is nog klein, maar… we zijn open!”

Van ’s ochtends tot ’s avonds

Vanaf nu kun je elke dag van de week bij Café Scheltema terecht, van 11.00 tot ongeveer 21.00 uur. Voor een koffie, een biertje, een cocktail of/en wat te eten. “We serveren geen lunchgerechten of diner, maar er staan wel kleine hapjes op de kaart. Denk aan: verschillende soorten tarte flambé, tortilla en bitterballen.”

Uitzicht over de Oude Vest

Je kunt binnen plaatsnemen of buiten op het terras. Het terras?! Ja zeker, de organisatie heeft een boot voor de deur aangemeerd, waarop je kunt genieten van het uitzicht over de Oude Vest en de Leidse Schouwburg. Maar ook in de Marktsteeg staan wat stoelen en tafels.

Plekje reserveren? Dat doe je door te bellen naar 071-514 4441


Meer over Scheltema ontdekken?

Scheltema entertainment

GeopendHele dag

Marktsteeg 1, Leiden

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Jawohl, sehr toll! Leiden krijgt een biergarten

Een biergarten is nou typisch iets in de categorie: hebben we nog niet in Leiden, maar willen we wel...

Going Nuts stopt en dit komt ervoor in de plaats

De oplettende kijker heeft het misschien al gespot; de ramen van Going Nuts hangen vol met posters w...

Outlet-alert: Prijsmepper opent winkel in Leiden

Jarenlang zat Albert Heijn in het pand aan de Kooilaan 49. Toen de supermarkt in 2018 verhuisde naar...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.