Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Leiden: Koffiehuis Kanaalzicht heeft een make-over gekregen en heet nu Bar van Siem

Door Carin van der Meij 8 mei 2019

Even de rust opzoeken en genieten van het zonnetje op het terras met uitzicht op het water. Een plek waar de tijd even stil staat, dat is wat de eigenaresse van Bar van Siem wil creëren. Zaterdag 11 mei gaat deze nieuwe hotspot officieel open, maar wij namen alvast een kijkje.

Begin van Bar van Siem

We worden vriendelijk ontvangen door Simone en haar vriend Willem. Samen met compagnon Ingo vormen zij het team van Bar van Siem, die vernoemd is naar Simone zelf. Deze geboren en getogen Leidenaar zal voornamelijk de zaak runnen. Simone: “Wij hebben allebei altijd al de droom gehad om een bar te beginnen en opeens zagen wij deze koffiebar.” Al jaren staat op deze locatie Koffiehuis Kanaalzicht. Toen de oude eigenaar het pand te koop had gezet, heeft het stel hun kans gegrepen.

Vakantiemomentje

Een jaar lang hebben zij Koffiehuis Kanaalzicht gerund zoals het was, maar uiteindelijk hebben Simone en Willem besloten de zaak een make-over te geven. De laatste weken is het team druk bezig geweest om het pand om te toveren tot Bar van Siem. Wanneer wij vragen naar het concept vertelt Simone: “Het concept ben ik. Ik hou van reizen, ik ben ook reisbegeleider geweest en wij willen hier een vakantiegevoel creëren.” Willem vult aan: “Je kunt hier even ontsnappen aan de drukte van de stad en even een vakantiemomentje beleven.”

Van alles en nog wat

De zaak is dan ook aangekleed met spullen uit verschillende landen en als we op de menukaart spieken zien wij ook invloeden van over de hele wereld: van een uitsmijter tot een Mexicaanse taco tot falafel mezze. Willem vertelt: “Je moet een beetje denken aan streetfood. Ook serveren we vegetarische en veganistische gerechten.” Bij Bar van Siem kun je zowel binnen als buiten zitten op een heerlijk groot terras. Willem: “In de toekomst willen we ook evenementen organiseren en livemuziek verzorgen op het kleine podium buiten.” Klinkt goed!

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Meer over Bar van Siem ontdekken?

Bar van Siem cafés

Gesloten10:00 - 21:00

Lammenschansplein 2, Leiden

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

winkelen winkelstraat leiden sleutelstad

Zaakjes komen en gaan: dit gebeurde er in april 2019

Onze speurneusjes draaien overuren, want het is een komen en gaan van zaakjes in Leiden. De één heef...
Leiden Centraal Station

Nieuws! De Broodzaak op Leiden Centraal gaat weg en dit komt er voor terug

Haal jij altijd een broodje geitenkaas of een croissantje bij De Broodzaak op station Leiden Centraa...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.