Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mamie Gourmande breidt uit: La Cuisine de Mamie opent binnenkort in Leiden

Door Lidwien Arndt 29 mei 2020

Oh là là! Goed nieuws voor liefhebbers van de Franse bakkerij Mamie Gourmande: de bakkerij breidt uit! Niet met meer ambachtelijk brood, maar met heerlijke Franse hapjes en gerechten. Het bedrijf opent binnenkort namelijk een traiteur. Maak kennis met La Cuisine de Mamie.

Het idee om uit te breiden lag al tijden op de plank, vertelt Marcella ons. Marcella is de vrouw van eigenaar Renan Le Hoerff en weet alles over La Cuisine de Mamie.

Buren

Marcella: “We waren nog op zoek naar een geschikte plek voor de traiteur, toen onze buren van Trappers aankondigden dat ze gingen verhuizen. Dat is natuurlijk ideaal: straks kunnen klanten hun brood halen bij Mamie Gourmande, waarna ze binnen een paar stappen bij La Cuisine de Mamie staan voor hun borrelhapjes en Franse gerechten.”

Op het menu

Verwacht: rotisserie, charcuterie, paté en croûte, Franse zuurkool, salades, gegrilde groente en nog veel meer. Naast délicieux hapjes en gerechten die je mee kunt nemen voor diner, kun je straks ook bij ‘Oma’s keuken’ terecht voor een dessert in de vorm van taartjes.

Franse producten

Marcella: “Net als het meel van Mamie Gourmande, komen veel van de producten voor La Cuisine de Mamie uit Frankrijk. En om inspiratie op te doen en te leren van andere Franse traiteurs, zijn we met onze chef naar Parijs geweest.”

Eind juni open

De komende weken wordt er nog flink verbouwd op het Gangetje 12. Maar vanaf eind juni kun je zes dagen per week terecht bij La Cuisine de Mamie, van 11.00 tot 19.00 uur. Très bien!


Meer over La Cuisine de Mamie ontdekken?

La Cuisine de Mamie

Gangetje 12, Leiden

Lees ook:

Hotspot alert: Grand Café Van ’t Huis opent binnenkort in Leiden

Nog maar heel even wachten en dan mogen we het terras weer op en uit eten. Natuurlijk ga je meteen l...

Binnenkijken in de nieuwe Coolblue-winkel in Leiden

In januari kondigden we het al aan: Leiden krijgt een Coolblue-winkel. De meesten van jullie kennen ...

Genieten op z’n Grieks: delicatessenzaak Rithymna is nieuw in Leiden

Al sinds maart hingen er grote papieren vellen voor de ramen van Breestraat 110, er werd verbouwd! O...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.