Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jingle all the way: Faas opent een pop-upkerstwinkel in Leiden

Door Lidwien Arndt 9 oktober 2020

Een bezoekje aan bloemenwinkel Faas (voluit: Faas Est 2016 Flowers And More) is altijd een feest, maar in de maanden voor kerst is het nóg leuker. Ieder jaar wordt de zaak op de Breestraat dan namelijk omgetoverd tot kerstwinkel en kun je er bijzondere kerstaccessoires scoren. Dit jaar pakt Faas het iets anders aan.

Faas opent dit jaar een pop-upkerstwinkel op steenworp afstand van de bekende bloemenwinkel: Faas Christmas. Eigenaresse Helmi Faas: “We hebben een enorme collectie bloemen, planten en woonaccessoires. Vanaf oktober komt daar normaal gesproken een unieke kerstcollectie bij, die enorm veel mensen naar de winkel trekt. Helaas zou dat in de huidige omstandigheden voor problemen kunnen zorgen, aangezien we slechts een beperkt aantal mensen in de winkel mogen toelaten. Gelukkig hebben we in de Maarsmansteeg een mooi pand gevonden waar we toch onze collectie kerstdecoratie kunnen tonen. Want juist dit jaar zal de kerstperiode nog veel belangrijker zijn dan anders.”

Decoraties en cadeaus

Dochter Sophia gaat de tijdelijke kerstwinkel runnen: “In januari zijn mijn moeder en ik al begonnen met het samenstellen van een originele en diverse collectie. De afgelopen dagen zijn alle decoraties binnen gekomen. Het leek wel kerstavond tijdens het uitpakken!”

Faas Christmas opent op zaterdag 10 oktober, precies 75 dagen voor kerstmis. Vanaf die dag kun je van dinsdag tot en met zondag terecht in de winkel. Verwacht kerstdecoraties, kerstcadeaus en accessoires voor mooi gedecoreerde kersttafels. Klinkt als kerstmuziek in de oren, toch?


Meer over Faas Christmas ontdekken?

Faas Christmas

Geopend10:00 - 18:00

Maarsmansteeg 12, Leiden

Lees ook:

Stadstuin de Bloemenpoort

Nieuwe bloemenzaak in de Zijlpoort: ‘Na een zoektocht vonden we deze bijzondere plek’

Als je via de Zijlpoortsbrug de stad in fietst, valt je oog meteen op een nieuwe bloemenwinkel (rech...

Ciao, Pavarotti Leiden! Wij namen een kijkje in het nieuwe megarestaurant

Maanden, wat zeggen we, járenlang werd het pand op de hoek van de Nieuwe Rijn en de Hartesteeg verbo...

Hotspot alert! Dit huiskamercafé opent binnenkort in de Pieterskerk-Choorsteeg

De Pieterskerk-Choorsteeg is misschien wel een van de gezelligste steegjes van Leiden. En het wordt ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.