Leiden

×

indebuurt categorieΓ«n

Meer indebuurt

Service

Jawohl, sehr toll! Leiden krijgt een biergarten

Door Lidwien Arndt 26 juni 2020

Een biergarten is nou typisch iets in de categorie: hebben we nog niet in Leiden, maar willen we wel. En we hebben goed nieuws liebe Freunde, op vrijdag 10 juli gaat de eerste biergarten van Leiden open!

Je wilt natuurlijk meteen weten: waar?! Nou, op een bekende plek kunnen we je vertellen. De Wibar wordt namelijk in een heel nieuw jasje gestoken. De club moet al maanden de deuren dichthouden. Maar ‘Toch willen we jullie gezichten graag weer zien’, schrijft de organisatie op social media. Maak kennis met de Wibar Biergarten.

Van club tot Garten

De club is helemaal verbouwd en de organisatie licht vast een tipje van de sluier op van wat we kunnen verwachten: de lichtzuilen in het dak gaan open, het plein achter wordt een grote tuin en de zaal verandert in een oase van planten.

Bieren en happen

Je kunt binnen en buiten aanschuiven aan lange tafels. En dan? Biertjes proeven natuurlijk van de uitgebreide speciaalbierkaart, of smikkelen van het eten dat wordt verzorgd door het cateringbedrijfje The Bostel Brothers uit Roelofarendsveen. En dit alles in combinatie met fijne plaatjes op de achtergrond.

Iedere vrijdag en zaterdag

Vrijdag 10 juli is de grote opening om 16.00 uur. Vanaf dan kun je iedere vrijdag en zaterdag aanschuiven in de biergarten. Reserveren is niet noodzakelijk, laat de Wibar weten.

View this post on Instagram

π–πˆππ€π‘ ππˆπ„π‘π†π€π‘π“π„π πŽππ„ππˆππ† 𝟐𝟎𝟐𝟎 Zoals jullie weten is de Wibar gesloten en ziet het ernaar uit dat we voorlopig niet kunnen raven (πŸ’”). Een enorm gemis natuurlijk, maar het is niet anders. Toch willen we jullie gezichten graag weer zien, dus gaan vrijdag 10 juli open in een nieuw jasje: π–π’π›πšπ« 𝐁𝐒𝐞𝐫𝐠𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧! De lichtzuilen in het dak gaan open, het achterplein wordt een grote tuin en de zaal verandert in een natuurlijk oase van planten. Zowel buiten als binnen kan je aanschuiven aan lange tafels en genieten van onze uitgebreide speciaal bierkaart, heerlijke snacks en veelzijdige menukaart van de @bostelbrothers (vega, vlees, vis). Er staan lekkere plaatjes aan, maar op de achtergrond: ouwehoeren met je vrienden in een ΓΌber-gezellige Berliner sfeer wordt het motto. Kom je langs de tiende? Vanaf 10 juli elke vr en za 16:00 – 2:00 uur Een reservering is niet noodzakelijk. GRATIS ENTREE! Artwork door @timjuffermans

A post shared by Wibar (@wibar_leiden) on


Meer over Wibar ontdekken?

Wibar entertainment

Willem Barentszstraat 39, Leiden

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Going Nuts stopt en dit komt ervoor in de plaats

De oplettende kijker heeft het misschien al gespot; de ramen van Going Nuts hangen vol met posters w...

Outlet-alert: Prijsmepper opent winkel in Leiden

Jarenlang zat Albert Heijn in het pand aan de Kooilaan 49. Toen de supermarkt in 2018 verhuisde naar...
Oscar en Maike Zitman Bistro to go

Smakelijk nieuws: Bistro to go opent binnenkort in Leiden

Attentie, liefhebbers van het goede eten! Leiden krijgt een culinaire hotspot erbij: Bistro to go, e...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.