Hotspot voor ondernemers! Er komt een co-working space in hartje Leiden

Door Carin van der Meij 10 april 2019
Ben jij een ondernemer en werk je veel thuis of in koffiezaakjes? Dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je: in het centrum van Leiden komt het Stadslokaal: een co-working space. Wij vertellen je meer.

Het Stadslokaal

In Leiden zijn er genoeg koffiezaakjes om te werken, maar laten we eerlijk zijn: het is niet ideaal. De Leidse Ilse Koreman had dit gevoel ook en wilde daarom een werkplek creëren in het centrum van Leiden. “Dit idee is echt ontstaan uit eigen behoefte. Ik ben nu ruim vijf jaar ondernemer en ik merkte gewoon dat er voor mij geen fijne plek was om te werken in Leiden.” Daarom opent zij 29 april het Stadslokaal in de Pieterskerk-Choorsteeg 15.

Het concept

Vijf dagen per week (maandag tot en met vrijdag) kun je hier terecht om te werken. Het Stadslokaal werkt op basis van abonnement en je mag zelf bepalen hoeveel dagen je wilt komen. Ilse vertelt ons meer over hoe de ruimte eruit komt te zien: “Het pand is opgedeeld in twee ruimtes: een vergaderruimte en een grote ruimte met 18 werkplekken (er zijn ook sta-plekken). Er is WiFi aanwezig, koffie en thee en een keukentje met een koelkast, vaatwasser etc.”

stadslokaal
Beeld: Ilse Koreman

Samenwerken

Ilse vind het belangrijk dat ondernemers door het Stadslokaal zich meer kunnen focussen, daardoor meer werk kunnen verrichten en dat er ook nieuwe samenwerkingen ontstaan tussen de ondernemers. “Dit kan door bijvoorbeeld gezamenlijk te lunchen, dat lijkt mij heel leuk. Ik wil ook vrijdagmiddagborrels organiseren.” Klinkt goed!


Meer over Het Stadslokaal ontdekken?

Het Stadslokaal werkplekken

Nu gesloten08:30 - 18:00

Pieterskerk-Choorsteeg 15, Leiden

Bekijk meer:werkplekken

Lees ook:

Haarlemmerstraat leiden sleutelstad winkelen

Roept u maar! Welke winkels/cafés/concepten moeten volgens jullie in de Haarlemmerstraat komen?

Het is jou vast ook opgevallen: er staan in de Haarlemmerstraat veel winkelpanden leeg. Zonde natuur...
uit eten leiden

Nieuws! Binnenkort opent food- en wijnbar Dúo in Leiden en wij weten meer

Kijk eens aan. Onze speurneusjes hebben weer een nieuwe horecagelegenheid gespot die binnenkort open...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.