Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hotspot alert: Grand Café Van ’t Huis opent binnenkort in Leiden

Door Lidwien Arndt 22 mei 2020

Nog maar heel even wachten en dan mogen we het terras weer op en uit eten. Natuurlijk ga je meteen langs bij al je oude favoriete stekkies, maar vanaf juni is er ook een new kid on the block om uit te proberen: Grand Café Van ’t Huis. Een samenwerking tussen het Stadsbrouwhuis en de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden. Dat klinkt meteen al goed, toch? 

Een van de ‘zijzalen’ van de Stadsgehoorzaal wordt omgetoverd tot nieuwe hotspot: Grand Café Van ’t Huis. Het café is opgezet om cultuur en de lokale ondernemers te steunen. Op het menu staan dan ook gerechten die zijn gemaakt met producten van locals, het bier wordt gebrouwen door het Stadsbrouwhuis en lokale artiesten kunnen en zullen het kleine podium beklimmen.

Een grand terras

Het grand café krijgt ook een grand terras, in het heerlijke Catharinahofje. Je weet wel, de binnentuin waar onder andere ook het terras van Barista Café zit. De ondernemers achter het restaurant willen een huiskamer gevoel creëren. ‘Waan je even ver weg van alles, midden in het bruisende hart van Leiden’, aldus de website. Je kunt er straks aanschuiven voor een lunch, borrel of diner. En in het weekend waarschijnlijk ook voor een ontbijtje.

Ideeën genoeg

Rogier Rustige, eigenaar van Stadsbrouwhuis, vertelt: “We zitten bomvol ideeën voor ’t Huis. Het wordt echt een grand café en dan niet stoffig, maar juist met veel cultuur. Bandjes, theater, noem het maar op. En misschien gaan we wel films afspelen buiten op het terras, die gasten dan met een koptelefoon op kunnen bekijken.”

Oh, dat is al bijna

Al deze plannen klinken als muziek in de oren, toch? En het goede nieuws is: we hoeven helemaal niet lang te wachten, totdat we kunnen aanschuiven bij Grand Café Van ’t Huis. Als alles volgens planning verloopt, gaan de deuren in juni al open.


Meer over Grand Café van ’t Huis ontdekken?

Grand Café van ’t Huis restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Breestraat 60, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Binnenkijken in de nieuwe Coolblue-winkel in Leiden

In januari kondigden we het al aan: Leiden krijgt een Coolblue-winkel. De meesten van jullie kennen ...

Genieten op z’n Grieks: delicatessenzaak Rithymna is nieuw in Leiden

Al sinds maart hingen er grote papieren vellen voor de ramen van Breestraat 110, er werd verbouwd! O...

Met maatregelen en richtlijnen: de nieuwe Action in Leiden is geopend en zo ziet het eruit

De Action-winkel zou eigenlijk 1 april al openen in het oude gebouw van Hudson's Bay (of voor velen:...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.