Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot: Café van Engelen heeft een nieuwe naam en dit verandert er nog meer

Door Lidwien Arndt 3 juni 2020

Café van Engelen is al járen een begrip in Leiden. Het café slash restaurant aan de Nieuwe Rijn ging begin maart dicht voor verbouwing. Maar, wat spotten we deze week? Een hele nieuwe naam op de gevel van het café! Juist, de verbouwing bestaat uit meer dan een likkie verf. 

Eigenaar Paul nam de zaak iets meer dan vier jaar geleden over. “Er was al veertig jaar niets meer veranderd. We hadden problemen met de riolering, de muren waren verkleurd; het was tijd voor een frisse wind. En dan maar hélemaal nieuw en fris.”

Raphaël

En zo geschiedde; het café heeft een volledige make-over gekregen. Maak kennis met Bar Bistro Raphael, ‘het nieuwe Van Engelen’. “De nieuwe naam heeft natuurlijk een link met de oude: Raphaël is de naam van één van de aartsengelen. Hij is de brenger van liefde, vreugde en genezing. En staat bekend om zijn vriendelijkheid en gastvrijheid. Dat past wel bij de nieuwe bistro.”

Gastvrij

De verbouwing liep wat vertraging op door de coronacrisis. Op maandag 1 juni opende Raphael wel het terras, maar binnen wordt nog volop verbouwd. “We hopen over twee weken klaar te zijn. Hoe het eruit gaat zien? De gastvrije sfeer van Van Engelen blijft, maar dan moderner.” Een kleine sneak peek: doordat de keuken is verhuisd naar de kelder van het naburige hotel, is er meer ruimte in de ‘nieuwe’ bistro. Op de begane grond kun je straks terecht voor een borrel, boven komt het restaurant-gedeelte en de kelder kun je afhuren voor private dining.

Meer focus op diner

Net als bij Café van Engelen kun je bij Raphael ’s ochtends vroeg al aanschuiven voor je eerste kop koffie. “Wat wel is veranderd, is dat je straks iedere avond kunt dineren bij Raphaël. Bij Van Engelen kon dat alleen rond het weekend. Daarnaast is het menu natuurlijk volledig vernieuwd en uitgebreid met wat chiquere gerechten.” Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we! Check hier vast het menu.


Meer over Bar Bistro Raphael ontdekken?

Bar Bistro Raphael cafés

Geopend09:00 - 02:00

Nieuwe Rijn 1, Leiden

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

Mamie Gourmande breidt uit: La Cuisine de Mamie opent binnenkort in Leiden

Oh là là! Goed nieuws voor liefhebbers van de Franse bakkerij Mamie Gourmande: de bakkerij breidt ui...

Hotspot alert: Grand Café Van ’t Huis opent binnenkort in Leiden

Nog maar heel even wachten en dan mogen we het terras weer op en uit eten. Natuurlijk ga je meteen l...

Binnenkijken in de nieuwe Coolblue-winkel in Leiden

In januari kondigden we het al aan: Leiden krijgt een Coolblue-winkel. De meesten van jullie kennen ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.