Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genieten op z’n Grieks: delicatessenzaak Rithymna is nieuw in Leiden

Door Lidwien Arndt 6 mei 2020

Al sinds maart hingen er grote papieren vellen voor de ramen van Breestraat 110, er werd verbouwd! Op de vellen stond met grote letters: ‘Binnenkort open Rithymna, Griekse specialiteiten en delicatessen’. En sinds woensdag 6 mei is Leiden officieel een Griekse delicatessenzaak rijker. 

Achter de toonbank staat eigenaresse Ellie. Ze is geboren en getogen op Kreta en woont nu in de buurt van Leiden. “Het duurde even voordat alle vergunningen rond waren en het coronavirus leverde ook vertraging op, maar vandaag kon ik eindelijk open.”

Van lerares naar ondernemer

Ellie is nieuw in het ondernemerschap. Hiervoor was ze lerares Engels op een middelbare school. “Maar dit is altijd al mijn droom geweest. Een eigen, Griekse delicatessenzaak. En dus zei ik mijn contract op en begon ik met Rithymna.” Eigenlijk zou Ellies moeder ook in de winkel komen helpen, maar door het coronavirus runt de Griekse de zaak voorlopig alleen.

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Op het menu

Dan de winkel, bij Rithymna vind je van alles en alles is Grieks. In de stellingkasten langs de wand staan verschillende Griekse producten (kaas, wijn, oliën). Aan de andere kant word je verleid door de delicatessen op de toonbank. Van zoetigheden tot deegwaren gevuld met feta en spinazie en ander lekkers. “Het zijn vooral Kretense specialiteiten, uit Kreta dus.De deegwaren komen bijvoorbeeld uit een winkel op het eiland, waar ik vroeger als klein meisje ook al kwam.”

Coronamaatregelen

Loopt het water je al in de mond? Van dinsdag tot en met zondag kun je bij Rithymna terecht voor bijzondere, Griekse producten. Houd je wel aan de richtlijnen van het RIVM als je op pad gaat en lees bij binnenkomst de maatregelen goed door die Ellie in haar winkel heeft getroffen.


Meer over Rithymna ontdekken?

Rithymna traiteurs

Gesloten10:00 - 18:00

Breestraat 110, Leiden

Bekijk meer:traiteurs

Lees ook:

Nieuw binnen de Leidse singels: nacho’s van Nachoria

Nachoria is nieuw in Leiden en zoals de naam al doet vermoeden, bestel je hier nacho's! "Niet het ex...

Met maatregelen en richtlijnen: de nieuwe Action in Leiden is geopend en zo ziet het eruit

De Action-winkel zou eigenlijk 1 april al openen in het oude gebouw van Hudson's Bay (of voor velen:...

Gespot: de nieuwe juice bar OHM aan de Nieuwe Rijn

Nog niet lang geleden introduceerden we Sliced op indebuurt Leiden, een nieuwe broodjeszaak aan de N...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.