Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen festivals maar lange terrasavonden in de parken van Oegstgeest deze zomer

Door Lidwien Arndt 1 juli 2020

Park Landskroon en de Klinkenbergerplas in Oegstgeest zijn normaal gesproken decor van een aantal festivals waar heel Leiden voor op de fiets springt. Die feestjes gaan dit jaar helaas niet door, maar door een slimme samenwerking vind je in de twee parken deze zomer grote terrassen. En met een beetje fantasie zijn het net kleine festivalterreintjes.

De terrassen zijn een initiatief van verschillende ondernemers uit Oegstgeest en Leiden: van Café de Gouwe tot het Leidse evenementen bureau Eventmaat.

Gouwe in ’t Park

We beginnen bij Park Landskroon, nét over de Leidse grens achter het Bio Science Park. Op de plek waar normaal gesproken het Puur Festival plaatsvindt, kun je nu plaatsnemen aan een van de 40 tafels op het terras. Op zaterdag 4 juli is de grand opening van Gouwe in ’t Park. De hele maand juli kun je hier terecht voor een borrel(hap), daarna verhuist het terras naar het Irispark in Oegstgeest.

Verhaal gaat verder onder de afbeelding

Impressie. Foto: PR Puur Festival

Terras de Klink

Voor het terras aan de Klinkerbergerplas moet je iéts langer fietsen vanuit Leiden. Maar, de organisatie hoopt dat Terras de Klink een ‘waardig alternatief biedt voor een vakantie in Zuid-Frankrijk’. Het terras opent op vrijdag 3 juli en blijft tot en met augustus staan. Je kunt hier aanschuiven voor een ontbijtje, maar ook de zon onder zien gaan tijdens een diner of late borrel.

Voor zowel Gouwe in ’t Park als Terras de Klink kun je nu al reserveren. De organisatie vraagt Leidenaren nadrukkelijk om vooraf te reserveren én lekker op de fiets te komen. Je kunt ook op locatie reserveren, mits er plek is natuurlijk.

Lees ook:

Yes! De Buurt keert deze zomer terug naar Leiden

Herinner je je De Buurt nog? De tijdelijke hangout tegenover Leiden Centraal in de zomer van 2016? E...
Haarlemmerstraat megapand zara

The word is out! Zara opent winkel in Leiden

Echt een verrassing was het eigenlijk al niet meer: er komt een Zara in het megagrote, vernieuwde wi...

Nieuw in Leiden: maak kennis met Café Scheltema

De stad borrelt en leeft weer! Van clubs die omgetoverd worden tot biergarten en hele pleinen die de...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.