Dag Odessa, hallo Club Jaune! Leiden krijgt een nieuwe club en wij weten meer

Door Carin van der Meij 4 december 2018

Zoek je feestmuts maar op, want het uitgaansleven in onze sleutelstad krijgt een flinke boost. Club Jaune opent in 2019 zijn deuren voor Leidenaren die wel van een feestje houden. En dat niet alleen, overdag kun je er ook studeren. 

Club Jaune

Laten we beginnen bij het begin. In de panden waar vroeger uitgaansgelegenheden Odessa en Mas Y Mas zaten, komt nu Club Jaune. De Leidse Bert Jansen is de eigenaar en licht het concept toe. “Op vrijdag organiseren we 18 plus feesten en op zaterdag voor 21 of 30 plus. Er zullen voornamelijk dj’s draaien, maar af en toe is er ook livemuziek.”

Besloten feesten

In eerste instantie is de club geopend voor iedereen, maar Bert wil al snel werken met een speciale Club Jaune-app. “Je moet gevraagd worden om lid te worden van deze app. Als je lid bent kom je op de ledenlijst en kan je dus naar één van onze feesten komen. Jij kan dan weer andere mensen introduceren. De (georganiseerde) feesten worden dan ook via deze app aangekondigd en kun je ook hier de kaarten kopen.” Exclusieve feestjes dus!

Odessa
Beeld: indebuurt Leiden

Studieplek

De 300 vierkante meter wordt goed benut. “Op doordeweekse dagen wordt deze ruimte een studieplek. Studenten kunnen dan in twee verschillende ruimtes werken: de stilteruimte en een ruimte waar er wel zachtjes gepraat mag worden. Daar kun je dan bijvoorbeeld ook vergaderen.” Op zaterdagen tussen 10.00 en 20.00 uur kun je hier wat drinken (met optionele snacks) en kun je luisteren naar livemuziek.

Wanneer?

En wanneer kan je partymodus aan? Club Jaune gaat donderdag 17 januari officieel open, maar met oud en nieuw wordt hier al een feest georganiseerd door organisatie Sowieso. Meer informatie hierover lees je in onderstaande bericht. De studieplek gaat 4 februari open.

Oud en nieuw nieuwjaar vuurwerk sterretje

Oud & nieuw in Leiden 2018: alle feestjes op een rij

Voor je gevoel duurt het misschien nog heeeeel lang voordat het oud en nieuw is. Maar pas op! Want v...

Club Jaune discotheken

Hogewoerd 16-18, Leiden

Bekijk meer:discotheken

Lees ook:

Joris linssen

Jij kunt shinen op tv! Joris Linssen komt binnenkort voor opnames naar Leiden

Trek je beste outfit maar uit de kast, want misschien ben jij binnenkort wel op televisie. Presentat...
leiden sleutelstad avond

Naar deze Leidse evenementen kijken wij uit in de maand december 2018

Kerstmarkten, sfeerlichtjes, warme chocolademelk... Het zijn een paar ingrediënten van de decemberma...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.