Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort nieuw! Dit komt er in het leegstaande pand aan de Breestraat

Door Carin van der Meij 25 juni 2019

Het was vorig jaar groot nieuws: Grandcafé Van de Leur sluit de deuren. Sinds kort is er weer beweging in dit leegstaande pand aan de Breestraat, want hier opent binnenkort Vinteage. 

That’s right, we kunnen straks een nieuw adresje uitproberen. Vinteage is een lunchroom en patisserie in één. De zaak is in handen van Robin en haar vader Dolf Groenewegen. Als familie runnen zij al Strandpaviljoen Willy-Zuid in Katwijk en gaan nu beginnen aan een nieuwe uitdaging in Leiden.

Vinteage

Robin vertelt ons meer over het concept: “We hopen met de patisserie net even wat anders te kunnen bieden dan anderen. Alle taarten en gebakjes die je hier kunt kopen, kun je ook bestellen in de lunchroom. Daarnaast serveren wij een lunchkaart die gebaseerd is op ‘all day dessert’. Dat wil zeggen: hartige hapjes in de vorm van een dessert, bijvoorbeeld geitenkaas tompoes of Belgische wafel met hete kip. Het zijn aparte combinaties, maar heel erg lekker.”

Praktische info

De zaak zal elke dag vanaf 08.00/09.00 uur tot 18.00 uur geopend zijn. Je kunt hier dus ontbijten, lunchen maar ook langskomen voor een high tea, high coffee, high beer of high wine met bijpassende hapjes. Aan de rechterkant van het pand kun je straks de patisserie vinden en aan de linkerkant de lunchroom. Ook in de binnentuin zal er een klein terras komen. De kelder dient voorlopig als opslag, maar Robin wil hier in de toekomst workshops verzorgen.

Opening

Nu horen wij je denken: wanneer gaat deze nieuwe hotspot open? De precieze datum is nog niet bekend. Robin: “We hopen in juli of augustus open te kunnen en willen in september een grand opening geven.” We houden je zoals altijd op de hoogte!


Meer over Vinteage  ontdekken?

Vinteage  lunch

Gesloten09:00 - 18:00

Breestraat 117, Leiden

Bekijk meer:lunch

Lees ook:

museum de lakenhal

Wil je zien! Museum De Lakenhal gaat eindelijk open en wij geven je alvast een rondleiding

We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover! Deze week opent Museum De Lakenhal...
de pindakaaswinkel

Nieuw in Leiden: De Pindakaaswinkel is geopend en wij namen een kijkje

'Karamel Zeezout', 'Koffie Zeezout', 'Stroopwafel Karamel', 'Knoflook Gebakken Ui'... je zou het nie...
uitgaan dansen feesten

Voetjes van de vloer! Leiden krijgt een nieuwe feestlocatie

Een plek voor muziek, dans, kunst en cultuur. Dat kunnen we verwachten van het nieuwe cultuurpodium ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.