Nieuw! Brownies & Downies Leiden opent morgen zijn deuren

Door Carin van der Meij 9 januari 2018

Er is een nieuwe hotspot in town: Brownies & Downies Leiden opent morgen – 10 januari – namelijk zijn deuren. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet, maar wij mochten al even een kijkje nemen.

Brownies & Downies Leiden

Brownies & Downies heeft ongeveer 30 vestigingen in Nederland. In de winkel werken mensen met een verstandelijke beperking en mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Uiteraard krijgen zij begeleiding. Franchisenemers Stefan Verboom en Marc Dotinga openen morgen – 10 januari – een vestiging in Leiden. De afgelopen zeven weken is er hard gewerkt om het monumentale pand aan de Aalmarkt om te toveren tot een hippe Brownies & Downies. Stefan is erg blij met het eindresultaat. “Omdat het een monumentaal pand is, hebben we veel oude details behouden. Daardoor is het echt gaaf geworden. Wij zijn hier al zo lang mee bezig, wij kunnen nu niet wachten om open te gaan.”

Lokale producten op de menukaart

Natuurlijk hebben wij ook even op de menukaart gespiekt… Je kunt hier onder andere terecht voor soep, boterhammen, warme broodjes, high tea, high wine en natuurlijk brownies. Stefan en Marc willen zoveel mogelijk werken met lokale producten. “Wij serveren nu onder andere kaas en brood van Leidse ondernemers en dat willen we zeker gaan uitbreiden.” In de eerste week van de opening zal Brownies & Downies op alle dagen tot 17.30 uur geopend zijn. En in de zomer kun je lekker buiten zitten, want ze hebben een terras aan de nieuwe binnentuin Het Catharinahof.

Brownies & Downies lunch

nu gesloten08:30 - 17:30

Aalmarkt 11, Leiden

Bekijk meer:lunch

Niet ver van Brownies & Downies Leiden is vorige maand Barista Café geopend. De foto’s van deze nieuwe koffiezaak check je hier.

  • Wil jij een 'Nieuw in Leiden' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Leiden.