Let op! Treinverkeer in de Randstad de hele dag ontregeld

Door Carin van der Meij 9 april 2019

Het treinverkeer is vandaag (dinsdag 9 april 2019) op een aantal grote trajecten ontregeld door een kapotte bovenleiding tussen Weesp en Amsterdam-Zuid. Daarnaast zijn er natuurlijk flinke werkzaamheden bij Leiden dus rijden er vooral tussen Leiden, Schiphol en Amsterdam weinig treinen. Volgens de NS gaan de problemen zeker tot 19.30 uur duren.

Een treinstel heeft tijdens een rit een deel van de bovenleiding meegenomen en daarna is die dus flink beschadigd. ProRail hoopt dat voor de avondspits alles gerepareerd is.

Vertragingen

Door de schade aan de bovenleiding is op het drukke traject Weesp en Amsterdam-Zuid maar één spoor beschikbaar en dat heeft effect op heel veel trajecten in de Randstad. Op de trajecten rond Leiden en Schiphol zijn veel treinen uitgevallen. NS adviseert reizigers om, als dat kan, vandaag niet met de trein te reizen. Ben je al onderweg? Houd dus rekening met overvolle treinen en vertraging en check voorafgaand aan je reis de NS Reisplanner.

Werkzaamheden in Leiden

De afgelopen weken is het sowieso al geen feest om met de trein vanuit Leiden te vertrekken. Van maandag 25 maart tot maandag 15 april vinden er grote werkzaamheden plaats rondom Leiden Centraal. Dit zorgt ervoor dat er in die drie weken aangepast dienstregelingen zijn. In het onderstaande bericht lees je er meer over:

Leiden Centraal station trein perron

Leiden Centraal drie weken op de schop: dit is wat je als reiziger moet weten

Een belangrijk bericht voor alle Leidse treinreizigers: er vinden van maandag 25 maart tot maandag 1...

Bron: NS

Meer over

Nieuws Verkeer