Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op! De app Nextdoor kan namens jou post versturen

Door Carin van der Meij 13 augustus 2019

Heb jij een brief ontvangen over de buurtapp Nextdoor? Let dan even goed op! In de brief wordt je namelijk door een buurtbewoner uitgenodigd om gebruik te maken van deze app, alleen blijkt de brief helemaal niet door je buuf te zijn verstuurd.

Deze brieven zijn namelijk helemaal niet afkomstig van buurtbewoners, maar van de app zelf. Het platform probeert nieuwe gebruikers te werven door brieven rond de sturen waar de naam van een buurtgenoot op staat. De brief wordt zogenaamd ondertekend door iemand die in de buurt woont, inclusief vermelding van de straatnaam maar zonder huisnummer.

Nextdoor

Het zou dus zomaar kunnen dat jouw buurtgenoten een brief hebben ontvangen waar jouw naam en straatnaam onder staat als je de app Nextdoor gebruikt, ook al weet je zelf niets van die brief af. In Leiden en omgeving zijn de wervingsbrieven van Nextdoor bij mensen in de bus terechtgekomen. Diverse mensen hebben aangiften gedaan wegens identiteitsfraude.

Is het strafbaar?

Dat de brief misleidend is, daar is iedereen het over eens. Maar of het ook om een strafbaar feit gaat; daar moeten deskundigen zich over buigen. Wie akkoord gaat met de algemene voorwaarden, stemt er namelijk mee in dat zijn verstrekte gegevens gebruikt kunnen worden in de Verenigde Staten en andere landen waar met de Nextdoor-app gewerkt wordt. Consumentenprogramma Opgelicht?! besteedde er eerder ook al aandacht aan en ook de Consumentenbond is op de hoogte.

Lees ook:

leiden centraal trein station

Er rijden dit weekend geen treinen van Leiden naar Rotterdam

Ding dong! Ben je van plan om dit weekend naar Rotterdam te reizen met de trein? Think again, want d...
leids ontzet kermis leidens ontzet 3 oktober 2 oktober

Yes! Het programma van Leidens Ontzet 2019 is bekend

Zoek je feesthoedje maar op, leg je rood-witte sjaal maar klaar en zet de biertjes ook gelijk in de ...

Fantastisch! Je kunt straks 70 minuten lang kattenfilmpjes kijken in de Leidse bioscoop

Kattenliefhebbers kunnen hun geluk niet op: Leiden krijgt een heus CatVideoFest! Dit wereldwijde eve...