Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammer: Atelier de Paradijsvogel in de Haarlemmerstraat is weg

Door Lidwien Arndt 3 september 2020

Jolanda Gaal was in september 2019 de gelukkige winnares van de ‘Win je winkel actie’ van Centrummanagement Leiden. Ze won een huurvrije periode van zes maanden voor haar atelier De Paradijsvogel in een pand in de Haarlemmerstraat. Maar bijna een jaar later staat het pand weer leeg, De Paradijsvogel is gevlogen.

De etalage van het atelier was altijd een feestje om te zien. Binnen stond en hing het vol met veren, maskers en bijzondere kostuums. Jolanda maakte en verhuurde de kostuums onder andere voor het beroemde carnaval in Venetië.

Het effect van de coronacrisis

De Paradijsvogel was ook een plek waar je workshops kon volgen en themafeestjes kon houden. Maar helaas: de deuren van het atelier in de Haarlemmerstraat blijven gesloten. Door de coronacrisis is de winkel lange tijd dicht geweest en konden workshops niet worden gegeven. Jolanda: “Het is geen doen, een workshop of verkleedfeestje op anderhalve meter afstand. En ook de verhuur voor toneel en theater lag stil.”

Op zoek naar een nieuwe plek

De  gevolgen van de coronacrisis en andere persoonlijke redenen deden Jolanda in augustus besluiten de deuren aan de Haarlemmerstraat definitief te sluiten. En sinds 1 september is de winkel weer leeg: “Het avontuur houdt nu op, maar ik kom zeker terug. Ik ga nu eerst op zoek naar een grotere locatie in de stad, waar wél werkruimte is voor acht personen.”

Lees ook:

Tom de Rooij Leiden Burgsteeg

Nieuwe plekjes ontdekken: 11 x winkelen in de Burgsteeg

Shop je wel eens in de pittoreske Burgsteeg? Je scoort hier van alles: van vintage sieraden tot een ...

Nieuw in Leiden: 5 x deze zaken openden in augustus 2020

Dag augustus, hallo september! Voordat we ons storten op de nieuwe maand, blikken we eerst nog even ...

Van popcorn tot M&M’s: 7 x deze fantastische speciaalwinkels willen wij ook in Leiden

Van popcornwinkel tot een dropshop: ondernemers over de hele wereld openen winkels waar je maar één ...

 

 

 

Meer over

Nieuws Winkelen